Ще информират тревненци за новата система за отпадъци

	Денят на Земята – 22 април, и Международният ден на
Ще информират тревненци за нов
Денят на Земята – 22 април, и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ще бъдат отбелязани със специално събитие в Трявна, организирано от екипа по проекта за изграждане на Регионалното депо за отпадъци, което ще обслужва общините Габ

В Световния ден на Земята ще се проведе кампания с лиричното заглавие „Заради нашата Земя си струва“. Децата и учениците от Трявна и Плачковци още преди месец получиха задачата да изработят оригинален и атрактивен компостер по техен избор. Те са запознати предварително как изглежда един компостер в неговия традиционен вид. По какъв начин са изработили съоръженията за компостиране, ще стане ясно на 22  април. Готовите вече компостери ще бъдат разположени в двора на училището и детската градина, а след това ще се използват за истинското им предназначение – получаването на компост от биоразградими отпадъци, който да служи за наторяване. Според Мария Радойчева от екипа на проекта за всички деца-участници са подготвени изненади и награди. Всички ще са победители и ще бъдат отличени. 
Малчуганите ще научат повече подробности за компостирането, за разделното събиране на отпадъците и тяхното оползотворяване. 
„Някои от децата проявиха много голям интерес към темата - обясни Мария Радойчева. - На 15 април имахме открит урок в училището в квартал Светушка. Децата бяха добре подготвени за това, което предстои да се случи в техния град и в Габрово с отпадъците.“
Кампанията в Трявна ще продължи и на следващия ден – Денят на книгата, под мотото „Ненужна хартия за нова книга“. Така че на 23 април 23-ма тревненци, които донесат най-голямо количество ненужна хартия, ще получат 23 нови книги. Това са издания с атрактивни и любопитни заглавия, както и актуални за момента бестселъри. Освен това състезание организаторите от екипа по проекта са подготвили и информационна шатра, разположена на площада в Трявна, където ще се раздават информационни материали.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни