Разговор с Петър Кръстев преди първото домакинство за сезона на „Янтра Габрово“

Препоръчана! Razgovor-s-Ptar-Krastv-prdi-parvoto-domakinstvo-za-szona-na-Yantra-Gabrovo
Разговор с Петър Кръстев преди първото домакинство за сезона на „Янтра Габрово“

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ ще изиграе в неделя първия си домакински мач от новото първенство в Северозападната Трета лига. На стадион „Христо Ботев“ габровският тим ще приеме съименника си от Полски Тръмбеш. Двубоят ще започне в 18 часа и ще бъде ръководен от търновска съдийска бригада начело с Венцислав Кознички. В първия кръг и двата състава допуснаха поражения. „Янтра Габрово“ изненадващо отстъпи при визитата си на завърналия се в групата „Ком“ (Берковица) с 1:2, а „Янтра“ (Полски Тръмбеш) загуби у дома от „Академик“ (Свищов) със същия резултат. За предстоящия двубой разговаряхме с наставника на габровския тим Петър Кръстев.

- Готов ли е отборът за първото си домакинство за сезона?
- Да, определено и мисля, че след загубата, която допуснахме в Берковица, настройката ни ще бъде коренн различна.
- Какво доведе до неочакваното поражение на старта?

- Според мен няколко фактора - добрите резултати, които направихме в контролите, подценяването на съперника и това, че желанието за успех в състава на Берковица беше много по-голямо от нашето.

- Извадени ли са поуките от този фалстарт?

- Надявам се, че сме си ги извадили, и вярвам, че това ще си проличи в неделя. Очаквам играта ни да бъде коренно различна, а ако това стане - ще имаме и желания резултат.

- Искрен Писаров се присъедини към състава три дни преди старта на новото първенство. Готов ли е вече за пълни 90 минути?

- Искрен беше готов за цял мач и в Берковица, но просто не познаваше все още напълно отбора и съотборниците си. Физически е във форма, той като е водил самостоятелна подготовка, и в неделя ще разчитам на него от първата минута.

- Кога ще бъде в пълен състав отборът на „Янтра Габрово“?

- Християн Кожухаров се прибира седващата сряда, а Константин Йорданов - в началото на септември. Но дори и в този състав мисля, че сме достатъчно боеспособен отбор, за да побеждаваме всички останали тимове в групата.

- Като оставим настрани неприятния сюрприз, който поднесохте в Берковица, имаше ли за теб други изненади на старта на първенството в Северозападната Трета лига?

- Може би равния резултат на „Партизан“ в Червен бряг с тима на „Севлиево“, който е сочен за един от основните фаворити в групата.

- „Янтра Габрово“ сформира добър отбор това лято и показа качествена игра в предсезонните проверки. Очакваш ли това да събуди по-сериозен интерес към отбора от страна на любителите на футболната игра в града?

- Надявам се, но това основно си зависи от нас - от играта, която показваме, и резултатите ни. Надявам се връщането на Искрен Писаров също да допринесе за по-сериозен зрителски интерес към домакинските ни срещи.

- Известно е, че си родом от Дряново. Какво би казал за добрия старт на „Локомотив 1927“?

- Естествено, че се радвам на победния старт на „Локомотив“. Надявам се тази година, като първа след завръщането на отбора в Трета лига, да се представят добре.

- В неделя предстои първото футболно дерби на габровска област „Трявна“ - „Локомотив 1927“. Какво очакваш от този мач?

- Най-вече очаквам да има доста зрители на стадиона, защото такова дерби между Трявна и Дряново не е имало в последните 7-8 години, и хората да се насладят на емоции и добър футбол. Надявам се „Локомотив“ да победи, естествено, но мисля, че отборът все още не е напълно готов за първенството. Присъствието на Тодор Георгиев и Ивелин Драшков в ръководството на клуба обаче говори само по себе си за амбициите на отбора.

- Амбициите, които заяви ръководството на „Янтра Габрово“ за новото първенство, са за място в тройката на крайното класиране. Това ли ще преследвате?

- Да, категорично. Мисля, че място в тройката е напълно реално постижима цел.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни