"Янтра" измъкна победа срещу лидера - 3:2

Топ новина! Poveche-ot-1500-zriteli-nablyudavaha-dobrata-igra-na-domakinite
Повече от 1500 зрители наблюдаваха добрата игра на домакините
Воденият от Велислав Вуцов габровски тим вече е втори в класирането

Във вторник вечерта Габрово беше футбол. В мач през седмицата, при това излъчван директно по „Диема спорт“, над 1500 зрители дойдоха на стадион „Христо Ботев“, за да подкрепят момчетата на Велислав Вуцов в дербито на 6-я кръг от Втора лига срещу лидера „Септември“ (София) и станаха свидетели на страхотен двубой.
Габровският тим взе победата по възможно най-драматичния начин. Съставът ни поведе с 2:0, с попадения на Цветелин Радев и Дани Младенов, но в края на мача допусна бързо изравняване. Гол на капитана Петър Казаков в четвъртата от петте минути добавено време хвърли в екстаз зрителите по трибуните. Така съставът ни прекъсна серията на столичани, които преди гостуването в Габрово имаха пет победи от пет мача. Четвъртият успех на тима ни от началото на сезона изкачи „Янтра“ на втора позиция в класирането с 13 точки, само на две зад водения от Красимир Балъков „Септември“ 
Първата по-сериозна възможност дойде в 6-ата минута, когато Иван Василев се оказа на подходяща позиция за шут и стреля от малък ъгъл, но право в ръцете на вратаря. Само 120 секунди по-късно Даниел Младенов беше изведен отляво и центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа. Там Тони Иванов засече опасно, но Шейтанов отново показа рефлекс и изби. След няколко минути, в които не се случи нищо интересно, дойде 23-ата, в която „Янтра“ получи правото да изпълни пряк свободен удар. Тони Иванов центрира добре отдясно, а централният бранител Цветелин Радев се извиси на първа греда и засече с глава за 1:0. В края на първата част Ивайло Михайлов от състава на гостите засече центриране отляво, топката се отби в главата на Валентин Цветанов и удари напречната греда на габровската врата и това беше най-добрата възможност за „Септември“ през първите 45 минути.  
Второто полувреме също започна с греда на гостите след хубав диагонален шут от дистанция на Мартин Стоянов. В 52-ата минута Дани Младенов наказа груба неточност в защитата на „Септември“ и удвои аванса на „Янтра“. Димитър Костадинов направи грешен пас в защита, от който се възползва Младенов. 

Опитният нападател отне току пред погледа на вратаря на „Септември“, елиминира го и с левия крак забоде топката под напречната греда за 2:0. Всичко за гостите можеше да приключи в 66-та минута. След отнета топка в центъра на терена, Пепи Вуцов изведе Тони Иванов зад защитата, той влезе в наказателното поле и стреля, но Шейтанов показа добър рефлекс и изби. Правилният ход беше пас към намиращия се на чиста позиция пред вратата Иван Василев, но Тони Иванов избра друго. 
Отборът на „Септември“ натисна и няколко прекрасни намеси имаше вратарят ни Християн Василев. Направените от Красимир Балъков смени дадоха резултат и в крайна сметка тимът от столицата успя да достигне до попадение. В 83-ата минута защитата на „Янтра“ не изчисти добре топката и това позволи тя да бъде центрирана отдясно към пеналтерията. Там мощният Самб Бадара надскочи Божидар Томовски и отблизо с глава направи резултата 2:1. Попадението даде допълнителен импулс на гостите и само 6 минути по-късно „Септември“ изравни. След дълъг тъч в наказателното поле, Цветелин Радев опита за избие с глава, топката прехвърли Василев, а дебнещият зад него Бадара на опразнената врата направи 2:2 и взриви скамейката на столичани. 
Двубоят вървеше към равен, но в 94-ата минута домакините направиха една последна атака. Георги Недков намери добре Петър Казаков в наказателното поле, капитанът елиминира бранител и със силен диагонален изстрел забоде топката в долния десен ъгъл на вратата за 3:2. Стадион „Христо Ботев“ избухна! Публиката беше на крака и дълго време аплодира футболистите, а Вили Вуцов отпразнува победното попадение в типичния си нестандартен стил - легнал на земята с победоносно вдигнати ръце.
След подновяването на играта от центъра „Янтра“ можеше да реализира и четвърти гол. Петима играчи на домакините излязоха срещу Шейтанов на контраатака, но Гаджев стреля в тялото на вратаря и не успя да направи 4:2. Веднага след това прозвуча и последния съдийски сигнал в срещата. 
Както вече стана ясно, това бе първа загуба през сезона за „Септември“, който до гостуването си в Габрово имаше само победи. Все пак столичани продължават да бъдат лидери в класирането. „Янтра“ вече е на втора позиция с 13 пункта и в  серия от 3 поредни победи. С 13 точки е и съставът на „Монтана“. 
В следващия кръг габровският тим ще гостува на друг от претендентите за влизане в efbetЛига – „Добруджа“ в Добрич. Мачът е в неделя, 26 август. 

 Янтра Габрово - Септември София 3:2
1:0 Цветелин Радев 23`
2:0 Даниел Младенов 52`
2:1 Самб Бадара 83`
2:2 Самб Бадара 89`
3:2 Петър Казаков 90+5`
Янтра: 1. Християн Василев, 10. Тони Иванов (87 – 8.Георги Недков), 20. Иван-Йоанис Атанатос, 9. Иван Василев (87 – 89. Мартин Ангелов), 19. Ивайло Михайлов (72 – 24.Даниел Гаджев), 22. Даниел Младенов (62 – 7. Емил Колев), 18. Валентин Цветанов, 21. Божидар Томовски, 6. Петър Казаков, 5. Цветелин Радев, 17. Петър Вуцов;
Треньор: Велислав Вуцов
Септември: 21. Димитър Шейтанов, 5. Асен Георгиев, 24. Борислав Маринов, 10. Димитър Костадинов, 9. Ивайло Михайлов, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 13. Йордан Йорданов, 17. Мартин Стоянов, 14. Христо Иванов, 16. Александър Петров;
Треньор: Красимир Балъков

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни