ПТГ обра наградите в състезание за млади автомонтьори и шофьори

PTG-obra-nagradit-v-sastzani-za-mladi-avtomontyori-i-shofyori-
ПТГ обра наградите в състезание за млади автомонтьори и шофьори

Габровската Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ обра всички първи награди в регионалния етап на национално състезание, на което беше домакин в петък и събота. Възпитаници на осем технически гимназии се състезаваха за определяне на най-добрия млад автомонтьор и водач на моторно прево7но средство.

Габровската Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ обра всички първи награди в регионалния етап на национално състезание, на което беше домакин в петък и събота. Възпитаници на осем технически гимназии се състезаваха за определяне на най-добрия млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство. Младежите са възпитаници на гимназии от Бургас, Сливен, Ямбол, Казанлък, Стара Загора, ПГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово и Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене в Градница. Състезанието е традиционно – провежда се в различни градове от 2007 година.
Осемте отбора – по трима монтьори и един водач на МПС, показаха най-напред теоретичните си знания с решаването на тестове по безопасност на движението и технически тест. Водачите на моторни превозни средства демонстрираха уменията си за шофиране на полигон в двора на гимназията, а монтьорите в отборите извършиха по 6 упражнения и от получения брой точки се излъчи победител. Най-добрият автомонтьор от всеки отбор участва в последния етап – индивидуалното състезание, което включваше бърза центровка и запалване на двигателя на автомобил.
В индивидуалното класиране за най-добър млад автомонтьор на първо място се нареди Пламен Георгиев от ПТГ „Д-р Н. Василиади“ – Габрово. Първенец в класирането за най-добър млад водач на МПС също е от гимназията в Габрово – Микаел Памукчиев. ПТГ „Д-р Н. Василиади“ е първенец в отборното класиране както за най-добър водач на МПС, така и за най-добър млад автомонтьор и в отборно комплексно класиране за „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“. Габровските момчета ще представят региона на националния етап на състезанието.
Освен наградите в надпреварата в Габрово и правото на участие в националния етап, победителите получиха и още един бонус, който никак не е за пренебрегване – грамота, с която ще бъдат приети за студенти на Техническия университет в Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни