Постоянното дуо проф. Ружка Чаракчиева и Алек Аведисян зарадва Габрово с „Хубавата мелничарка”

Вокалният цикъл „Хубавата мелничарка“ оп. 25 от Франц Шуберт по
Постоянното дуо проф. Ружка Ча
Вокалният цикъл „Хубавата мелничарка“ оп. 25 от Франц Шуберт по едноименната стихосбирка на Вилхелм Мюлер бе в програмата на четвъртата фестивална вечер. След пауза от две години тандемът проф. Ружка Чаракчиева - пиано, и Алек Аведисян - баритон, зарадва

Вокалният цикъл „Хубавата мелничарка“ оп. 25 от Франц Шуберт по едноименната стихосбирка на Вилхелм Мюлер бе в програмата на четвъртата фестивална вечер. След пауза от две години тандемът проф. Ружка Чаракчиева - пиано, и Алек Аведисян - баритон, зарадва отново габровската публика със своето великолепно изпълнение.
Проф. Ружка Чаракчиева бе любезна да сподели:
„С Алек сме постоянно дуо. Първия път, през 2011 г., участвахме на фестивала в Габрово. Тогава получихме покана за това гостуване в 37-то издание на Дните на камерната музика. Включихме го в нашите планове и отстояхме като свещена дата поетия ангажимент.
Наистина тази година излезе книгата на Людмила Велчева „Един живот, посветен на музиката“ за баща ми Петър Чаракчиев (уважаван дългогодишен музикален педагог и диригент в Габрово, б. р.). Авторката е габровка, преподавател по музика в катедра „Педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, която и по-рано бе работила по биографията му. Този път помогнах и аз с някои документи. Радвам се, че излезе такава книга, която предстои да бъде представена.
Алек Аведисян (1982 г.) е мой студент с участие в много майсторски класове. Дебютът му е на сцената на оперния театър в Русе в ролята на д-р Малатеста в „Дон Паскуале“ от Доницети. Преди няколко години го подготвях с друг мой студент - Боян Коларов, пианист. Видях какво богатство носи в своето развитие Алек и оттогава свиря с него. Имам и други студенти, но вокалист е единствено той, при това най-яркият от тях. Той вече пробива с кариера в чужбина. В Италия спечели конкурс в Сполето. Това му позволява два пъти по шест месеца да живее там и  със спечелената издръжка да участва и подготви  участие в оперни спектакли и концерти. Сега има нещо ново при него. Отново спечели конкурс в Швеция. Този път за роля - баритонова партия в операта „Манон Леско“ от Пучини.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни