Полицията стартира дарителска кампания за нуждаещите се

Komisar-Muerov
Комисар Муеров

В знак на солидарност и съпричастност с гражданите на област Габрово, които могат да изпаднат в затруднено финансово положение, заради епидемията от COVID-19, ръководството и служителите на Областната дирекция организират дарителска кампания за набиране на средства.

В писмо, адресирано до ръководните служители и личния състав на ОДМВР - Габрово, старши комисар Муеров призова полицейските служители да подпомогнат нуждаещите се. В него се казва:
"В тези времена на несигурност, когато никой от нас не е защитен от прищевките на природата и от пагубното въздействие на COVID-19, ви призовавам да покажем, че сме съпричастни към по-слабите и уязвими групи в нашето общество.
Наш дълг като служители в Министерството на вътрешните работи е да защитаваме правата и свободите на нашите съграждани. Да се грижим за опазване на обществения ред в Републиката и да противодействаме на престъпни посегателства, които застрашават техния живот, здраве и собственост. Убеден съм, че всеки един от вас изпълнява с гордост дългът към обществото ни, като прави всичко възможно, и дава най-доброто от себе си по време на изпълнение на служебните си задължения.
В този момент, когато съществува реална опасност много хора в родината ни да останат без препитание и без възможност да осигурят на децата и родителите си медикаменти и продукти от първа необходимост, ние сме защитени от държавата, като нейни служители. Колеги, освен полицейски служители, ние сме част от това гражданско общество. Обществото - това са нашите близки, приятели, съграждани. Нека да покажем, че не сме изолирани от случващото се в България, че освен стожери на реда ние сме хора с големи сърца, в които има място за съчувствие към болката на другите.
Приканвам всички служители на Областна дирекция на МВР - Габрово до отпадане на обявеното извънредно положение в страната да отделят според възможностите си средства в помощ на нуждаещите се наши съграждани от област Габрово и техните семейства.
За целта, да бъдат направени кутии за събиране на средства, които да се поставят на видно и защитено място във фоайетата на всяко РУ при ОДМВР - Габрово и в административната сграда на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР. Събраните средства в края на кампанията ще бъдат предоставени на най-нуждаещите се жители на областта!

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото