Пъстро и весело парти за руската Стара Нова година

Топ новина! Pastro i vеsеlo parti za ruskata Stara Nova godina
Старый Новый год в Габрово
Над 130 членове, симпатизанти и приятели на Общинско движение "Русофили", Севлиево, отпразнуваха за пореден път с пъстро и весело парти руската Стара Нова година. Сред тях бяха представители на руската диаспора от Севлиево и Габрово , гости от София и Дряново, бардът от Ловеч и добър приятел на севлиевските русофили Милен Тотев, писателката и ръководител на театър "Славянка" Наталия Матвеева.

Събитието бе организирано съвместно със сдружението на рускоговорящите VIVA –Габрово, с председател Юлия Жданова. По традиция в началото на празничната вечер Наташа Колева - председател на местната структура на ОД „Русофили“, връчи благодарствени адреси и малки подаръци на представители на севлиевски фирми, подпомогнали дейността на организацията през календарната 2018 година. Благодарствен адрес бе връчен и на директора на СУ "Васил Левски" Тома Томев. Благодарение на съвместната работа между ОД "Русофили" и ръководството на гимназията, в най-голямото в областта училище бе оборудван модерен кабинет по руски език и сформирана паралелка с интензивно изучаване на руски език.

Специален гост на празника бе руската певица Виктория Куприна, която с атрактивните си и емоционални изпълнения разкри широтата на руската душа и спечели сърцата на всички присъстващи. 

„В програмата на вечерта имаше за всекиго по нещо - любопитна информация за празника, поднесена от Дед Мороз и Снегурочка, състезателни игри, цигански танц, предсказване на бъдещето от циганка-гадателка, частушки, изпълнени от севлиевското трио "Звън", умело подготвен скеч, посветен на Годината на свинята, новогодишна томбола, баница с късмети, много танци и приповдигнато настроение, разказа Наташа Колева. - На трапезата отново присъстваше ястие от руската национална кухня. Този път това беше "холодец". Поздрав към севлиевските русофили отправи Милен Тотев. Неговите красиви лирични песни докоснаха душата и просълзиха дошлите на партито“.

Празнуването на Старый Новый год е първата от поредицата инициативи, с които ОД "Русофили" ще отбележи през юли своя десетгодишен юбилей.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни