Откриха новия пешеходен мост над Янтра

Топ новина! Most-t,-koito-t-rsi-svoeto-ime.-Kmet-t-Tanya-Hristova-predlozhi---Most-t-na-Usmivkite
Мостът, който търси своето име. Кметът Таня Христова предложи - Мостът на Усмивките

Празнично украсен с балони и разноцветни светлини, новият пешеходен мост, който свързва улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, посрещна първите си минувачи. Напук на суеверията той бе открит в петък, 13-ти.

Празнично украсен с балони и разноцветни светлини, новият пешеходен мост, който свързва улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, посрещна първите си минувачи. Напук на суеверията той бе открит в петък, 13-ти.
 Двата бряга на Янтра бяха почернели от хора. Те се насладиха на изпълнението на младежка група „Fire Shadows“ от  народно читалище "Христо Смирненски 1949" кв. Русевци  и разкошната заря. После на групи тръгнаха от двете улици и се срещнаха на средата на моста. Такова е и едно от предназначенията на красивия нов мост - хората да се срещат на него, да общуват, да се усмихват, да се влюбват. Габровци бързо му измислиха име - Къдравия мост, заради нестандартния му вид.
 Мостът свързва двете крайречни зони, които бяха изградени през последните години и в момента предлагат освен места за отдих и разходка, спортни, детски площадки, велоалеи и кът за фитнес на открито. Всички тези съоръжения, допълвайки се комплексно, спомагат за по-добрата свързаност и придават нова функционалност на цялата зона.
 Дължината на съоръжението е 32 метра, широчината варира от 5 до 7,2 метра поради пейзажното очертание в план. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „КТ Строй“.
 Конструкцията на моста е тип стоманобетонова рамка, настилката е от естествен камък. На съоръжението са
монтирани парапети с вградено декоративно осветление и  LED осветителни тела. А за зелените площи от двете страни на моста е осигурена напоителна система. 
 Разноцветното осветлението ще огрява моста през цялата нощ. Заедно с осветлението на другите обекти в зоната, над реката нощем там се сипе феерия от светлина.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни