От вчерашното заседание на ОбС - Габрово: Валерий Василев: “Габровци питат: Вярно ли е, че има злоупотреби с евросредства?”

На вчерашното заседание на ОбС общинският съветник Валерий Василев направи
От вчерашното заседание на ОбС
На вчерашното заседание на ОбС общинският съветник Валерий Василев направи питане относно информация в две поредни предавания на национална телевизия за злоупотреби със средства от еврофондовете при изпълнение на проекти в Габрово и съмнения за корупционн

- Г-н Василев, поставяйки въпроса в ОбС, от кого очаквате отговор?
- По принцип чакам отговор от страните, които са засегнати - това са нашите народни представители г-н Дончев и г-н Михов, както и от кмета г-жа Таня Христова, тъй като те са визирани в тези телевизионни предавания и обвиненията са пряко към тях. Дали те носят някаква вина, дали има някаква истина в изложения материал, може да кажат само компетентните органи. Но аз мисля, че когато един човек е споменат с негативи в някаква телевизионна или друга медия, той трябва да даде отговор, за да защити своята позиция по въпроса. 
- Тоест Вие смятате, че ОбС трябва да получи отговор на тези въпроси?
- Ние не можем да питаме г-н Дончев и г-н Михов, защото те са народни представители и е в правомощията на парламента да търси отговори от тях. Мисля, че що се отнася до г-жа Христова, ОбС е органът, който може да й зададе тези въпроси.
- Очаквате ли отговор от г-жа Христова дали има злоупотреби с еврофондовете в Габрово?
- Аз съм жител на община Габрово и общински съветник и се чувствам засегнат от негативите, които носи градът ни вследствие на тези медийни изяви, тъй като в тях се говори за присвояване на пари по еврофондовете. Ако това е вярно, е доста грубо престъпление. Това ме питат гражданите по улиците и аз като общински съветник съм длъжен да задам този въпрос.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни