Областното футболно дерби завърши без победител - 0:0

Топ новина! <p>Без победител завърши областното дерби от 8-я кръг на първенството
Областното футболно дерби завъ

Без победител завърши областното дерби от 8-я кръг на първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група между отборите на „Янтра Габрово“ и „Видима Раковски“. Двата състава си поделиха по една точка, като

„Янтра“ излезе с нова защита. Игралите доста колебливо в последните няколко мача централни бранители Калоян Илиев и Христо Минчев бяха заменени от завърналия се в игра след контузия Мартин Ангелов и Ивайло Тодоров, а на бековете бяха Иван Стефанов и Иво Георгиев. Пред защитата действаха Денис Гинев и Кристиян Иванов-Гигса, а пред тях Николай Енев. На двата фланга играха Милен Панчев и Ивайло Христов, а в нападение - Пламен Кожухаров. През втората част влязоха Александър Дамянов, Мирослав Косев и Христо Минчев.
Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от трагедията в Горни Лом. Срещата не беше особено атрактивна за наблюдаване. Двата състава предложиха агресивна игра, с много битка и единоборства в средата на терена, но с малко голови положения.
През първата част „Янтра“ атакуваше повече. Домакините изпълниха цели девет корнера за 45 минути игра, но така и не успяха на застрашат сериозно вратата на Васил Тодоров. Милен Панчев отправи няколко далечни изстрела в началните минути и няколко нелоши атаки неразвити по най-добрия начин. Голмайсторът на тима Пламен Кожухаров беше оставен като единствен чист нападател, но той беше зорко охраняван от централните бранители на „Видима“ и до него достигнаха много малко топки. Севлиевци по-рядко атакуваха, но пък бяха по-близо до гола. В 33-та минута вратарят на „Янтра“ Кольо Андреев замалко не допусна фатална грешка, притиснат от Павлин Иванов. В 38-та минута Младен Николаев уцели левия страничен стълб с удар от границата на наказателното поле, а в 40-та Мартин Ангелов с решителен шпагат изби топката от краката на Иванов след опасна контраатака на гостите.
През втората част отборът на „Видима“ беше по-активен и създаде по-добрите голови положения. Гостите можеха да нанесат своя удар в заключителните минути на срещата, след като създадоха няколко много опасни ситуации пред габровската врата, но за щастие не успяха да ги реализират. С по няколко пропуска се отличиха Павлин Иванов и Стефан Гинчев. Кольо Андреев отрази и добър изстрел на Альоша Илиев от пряк свободен. „Янтра“ имаше една добра възможност, но Пламен Кожухаров не намери най-правилното решение. В крайна сметка гол не падна и съседите си разделиха по точка.
„Янтра“ вече има 11 точки в актива си, но се смъкна с две места по-назад в класирането до деветото място. „Видима“ пък отстъпи третата си позиция на „Левски 2007“.
В следващия кръг габровският тим ще гостува на „Ботев“ (Луковит), а „Видима“ ще приеме състава на „Ком“ (Берковица). Двубоите са на 12 октомври.
Резултати
от останалите срещи:
Ботев (Козлодуй) - Ботев (Луковит) 0:3
Ком (Берковица) - Павликени 3:2
Левски 2007 (Левски) - Ювентус (Малчика) 1:0
Академик (Свищов) - Спартак - Плевен 0:0
Етър-Велико Търново - ОФК Бдин 1923 (Видин) 0:3
Партизан (Червен бряг) - Ситомир (Никопол) 3:0

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни