Нов проект на ТУ предлага изучаване на езици чрез 3D игри

През май в Технически университет – Габрово стартира тестването на
Нов проект на ТУ предлага изуч
През май в Технически университет – Габрово стартира тестването на електронна 3D игра, чрез която се изучават чужди езици и се подпомага предприемачеството, информираха от Департамента за езиково и специализирано обучение.

 В края на март в университета се проведе четвърта международна среща по проект „Изучаване на езици чрез игри”, който се финансира по програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, иницииран от Висшия институт за инженерни науки в Порто, Португалия. Проектът се реализира съвместно с университети от Латвия, Бразилия и България, неправителствена организация от Гърция, обучителна организация от Испания и IT фирма от Португалия. 
„Проектът GABALL предлага платформа със сериозна 3D игра като обучителен инструмент за стимулиране процеса на международен обмен на знания – обясниха от ТУ-Габрово. - Интерактивната онлайн платформа, достъпна както от компютър, така и от мобилен телефон, се състои от шест сценария, свързани със ситуации от реалния професионален живот, но развити на седем езика: английски, португалски, испански, гръцки, български, литовски и бразилско-португалски.“ 
Основната цел на играта е да развие езиковите компетенции и умения, необходими на мениджъри на микро, малки и средни компании, които планират да стъпят на международния пазар, както и на студенти в последен курс, които възнамеряват да се занимават с предприемачество. Играчите контролират поведението на мениджъра, който трябва да се справи с различни предизвикателства. Когато играещият започне играта, може да избира между шест различни, независими един от друг, сценария в областта на международния мрежов пазар - участие в панаир, онлайн комуникация и сътрудничество, бизнес култура, е-пазари и иновации в електронната сфера, както и преговори на институционално ниво.
През май стартира тестването на бета версията на играта, в което ще участват студенти от Технически университет – Габрово и мениджъри на малки и средни предприятия. Желаещите да се включат в пилотното тестване могат да посетят уеб страницата на проекта www.gaball.eu или да се свържат с Цветелина Петрова от Департамента за езиково и специализирано обучение.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни