Най-младият ходжа в България: „Във вашата област има много болни хора и се правят много магии”

<p>Поради големия наплив на клиенти и доказаната си работа Алейдин
Най-младият ходжа в България:

Поради големия наплив на клиенти и доказаната си работа Алейдин ще приема отново в Габрово в петък (30.10) и събота (31.10) от 8.30 до 19.00 часа чрез предварително записване на тел. 0878/624-088, 0889/328-224.

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е само на 36 години, родом от с. Бенковски край Златоград, но от 13 години живее в Мадан, Смолянско. Зет на къща е, семеен, с две деца. Българомохамеданин е (помак), с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 г. в Шумен в Томбул джамия.

- Алейдине, защо казваш, че в Габровско има много магии и болни хора?
- Девизът ми е „Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен!”.Прочетете отзивите на хората и се позамислете - това са хора, които са звънели след това да ми благодарят:

С. М. от кв. Варовник, Габрово: „През месец септември ходих при младия ходжа, когато приемаше в града ни. Без да идва у нас, ми каза, че магията на сина ми е мушната под изтривалката пред вратата ми. Беше му сторено от ден на ден бизнесът му да не върви и да не спори, да затъва в кредити и борчове към приятели, беше на ръба на фалита, но след като този родопски доказан ходжа за мен развали магията на сина ми, от около месец виждам, че и работата му потръгна, има доста повече клиенти и в двата магазина. Аз му вярвам на този истински родопчанин. Господ ми е свидетел, да е жив и здрав и му пожелавам и той да има повече клиенти”.
В. И. от Трявна: „В края на февруари тази година ходих при него, когато имаше приемен ден във Велико Търново. Без да посещава дома ми, Алейдин каза, че имаме направена магия, която ни е сложена в тухлите на външната тоалетна от човек, от който изобщо не очаквахме. След като се прибрах вкъщи, аз я намерих както и където беше казал ходжата и след като ходих при него на другия ден пак при Алейдин и той я разтури, и аз и съпругът ми вече се чувстваме по-добре и също виждам, че животинките и те спряха да боледуват и да умират. За мен това младо момче е един прекрасен човек, който наистина помага. Шапка му свалям, нямам думи”.
Д. А. от кв. Младост, Габрово: „В края на миналата година преди Коледа ходих при Алейдин за помощ, защото над седем години сме семейство и все още си нямаме рожба. Пробвахме всичко от медицината до билките и дори с врачките и гледачките, но след като една приятелка на майка ми от Ловеч й беше казала за най-младия ходжа и майка ми настояваше, решихме и за последно да пробваме и при него. Само при ходжа не бяхме ходили, но след като уви чудото взе да става, в началото на новата година очакваме с нетърпение бебето. Евала му правя на този родопчанин, халал да му са парите, които му дадохме”.
Г. Н. от село Яворец: „През месец април ходих при него, когато приемаше в Севлиево. Бях вдигнала ръце от съпруга си, защото от две-три години насам злоупотребяваше с тази пукница алкохола и всяка вечер се напиваше и биеше и мен, и сина ми. Не вярвах, че някой може да ни помогне, бях се отчаяла, но след като в един национален вестник разбрах за младия родопски лечител и ходжа, реших да опитам и там. Прекланям се пред дарбата на Алейдин, защото виждам и се убедих, че съпругът ми вече е друг човек от няколко месеца насам. Има и много шарлатани, и на тях съм попадала, но за това младо момче от Родопите нямам думи. Ако искате ми вярвайте, той за мен е честен и почтен човек”.
- Може ли по телефона да гледаш и да помагаш?
- Както докторът по телефона не може да Ви излекува и оперира, така и аз не мога да гледам и да помагам на хората по телефона. Това за мен е един вид измишльотина и безбожие. Моят телефон не е импулсен и задължително човекът трябва да е срещу мен.
- Откога разбра, че можеш да помагаш на хората?
- През 2002 г. бях в шок, в кома пет дни, когато насън ми се яви един стар човек с бяла брада и ми проговори на български, може би защото съм помак: „Алейдине, ще те надаря с дарба да помагаш на хората, да им казваш миналото и бъдещето чрез свещената книга Корана, да им откриваш и разваляш магии, но няма да правиш”.
- Как гледате на даден човек, когато дойде при Вас?
- Когато дойде човек при мен, не го питам какъв е проблемът и за какво е дошъл, както правят колегите ми, а самия проблем го казвам аз, без той нищо да ми казва. Гледам на даден човек по първото му име, навършени години, дата, месец и година на раждане. Започвам от миналото, за да се увери човекът колко познавам, след това преминавам през настоящето и бъдещето. Казвам за здравословни проблеми, работа, ако човекът не е семеен – ще бъде ли и кога, колко брака и деца ще има, ако има имот за продаване – дали ще го продаде и кога. Казвам и ако открия направена магия, за какво е направена, къде и с каква цел, първата буква на човека, който я е направил, дали е мъж или жена, дали е близък, роднина, приятел, колега и т. н. Мога да гледам и да развалям магия и на снимка, стига човекът да не е починал. За умрели хора не гледам, защото ми става лошо.
- А Вие занимавате ли се с правене на магии?
- Който не ми вярва, може да провери чрез свои близки, познати, приятели, че магии не правя под никакъв предлог – нито бели, нито черни. Според нашата религия това е забранено и е грехота пред Всевишния, защото след време всичко се връща. Искам да отбележа нещо много важно – когато развалям магии, ги развалям пред човека, за да види той с очите си, а не както някои мои колеги правят – казват: „Прати ми пари по пощата, пък аз ще ти изпратя развалената магия в колет”. Това за мен не е редно. Също така, когато развалям магии, правя защита и давам гаранция, че оттук нататък 7 години даденият човек магия не може да хване. Не съм човек за един ден, обичам да си пазя хляба и доверието за в бъдеще.
- Какви хора Ви търсят за помощ от Габровския край?
- Радвам се и се гордея, че на мен се доверяват хора от Общината, полицията, съда, учители, бизнесмени и много други. Някои от тях търсят помощта ми за втори път, ако първия не са останали доволни, едва ли ще дойдат за втори път.
- Разкажете какви болести лекувате чрез Корана?
- Лекувам и се справям с болести, с които понякога и медицината не може да се справи. Например – зависимост от алкохол, хазарт и наркотици. В тези случаи лекуваният не трябва да знае. При мен трябва да дойде друг човек от семейството му със снимка и дреха на зависимия.
Справям се с проблеми като епилепсия, страхова невроза, припадъци, заекване и проблеми със забременяване.
Не помагам за ракови заболявания, тумор и диабет. Обичам да си пазя хляба и доверието, не съм човек за един ден.
- Все пак идваш от Родопите и имаш разходи, какви са таксите при теб?
- Аз работя най-евтино в цялата страна. Все пак не забравяйте, че има разходи за хотел, нощувки, пътни и храна. Но цените ми не са като на някои мои колеги и колежки, които за едно гледане взимат от 150 до 300 лв., а за разваляне на магии – над 1 500 – 2 000 – 3 000 до 5 000 лева е при тях. Вече ги даваха в „Господари на ефира” как лъжат и изнудват хората. При мен цената за едно гледане в Габрово е 44 лева, а когато лекувам дадена болест или развалям магии, се изчислява според каноните на Корана и данните на човека, в зависимост от проблема или магията, дали е по-стара или по-отскоро. Но моите цени не са „космически” като техните. Не мога да гледам по телефона, човекът трябва да е срещу мен.
Алейдин моли само за сериозни обаждания. Любопитни и невярващи да не го безпокоят. Който се подиграва, грехът си е негов. Всевишният вижда всичко. Забавя, но никога не забравя!

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни