Надеждата умира последна и по-добре късно, отколкото никога

Водеща!
aleidin-Tahirov---nai-mladiyat-hodzha
Алейдин Тахиров - най-младият ходжа

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е на 38 години, родом от село Бенковски, край Златоград, но от 15 години живее в Мадан, Смолянско. Зет на къща е, семеен, с две деца. Българомохамеданин е (помак), с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 г. в Шумен в Томбул джамия.

- Г-н Тахиров, много ли са болните хора в Габровска област и има ли много магии в нашия район?
- Да, във вашия край има много магии. Тук един на друг очите си вадите. Завистта ви е на мода.
Девизът ми е: „Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен!”.Прочетете отзивите на хората и се позамислете - това са хора, които са звънели след това да ми благодарят.
- Можете ли по телефона да гледате и да помагате?
- Както докторът по телефона не може да ви излекува и оперира, така и аз не мога да гледам и да помагам на хората по телефона. Това за мен е един вид измишльотина и безбожие. Моят телефон не е импулсен и задължително човекът трябва да е срещу мен.
- Кога разбрахте, че можете да помагате на хората?
- През 2002 година бях в шок, в кома пет дни, когато насън ми се яви един стар човек с бяла брада и ми проговори на български, може би защото съм помак: „Алейдине, ще те надаря с дарба да помагаш на хората, да им казваш миналото и бъдещето чрез свещената книга Корана, да им откриваш и разваляш магии, но няма да правиш”.
- Как гледате на даден човек, когато дойде при Вас?
- Когато дойде човек при мен, не го питам какъв е проблемът и за какво е дошъл, както правят колегите ми, а самия проблем го казвам аз, без той нищо да ми казва. Гледам на даден човек по първото му име, навършени години, дата, месец и година на раждане. Започвам от миналото, за да се увери човекът колко познавам, след това преминавам през настоящето и бъдещето. Казвам за здравословни проблеми, работа, ако човекът не е семеен – ще бъде ли и кога, колко брака и деца ще има, ако има имот за продаване – дали ще го продаде и кога. Казвам и ако открия направена магия, за какво е направена, къде и с каква цел, първата буква на човека, който я е направил, дали е мъж или жена, дали е близък, роднина, приятел, колега и т. н. Мога да гледам и да развалям магия и на снимка, стига човекът да не е починал. За умрели хора не гледам, защото ми става лошо.
- А Вие занимавате ли се с правене на магии?
- Който не ми вярва, може да провери чрез свои близки, познати, приятели, че магии не правя под никакъв предлог – нито бели, нито черни. Според нашата религия това е забранено и е грехота пред Всевишния, защото след време всичко се връща. Искам да отбележа нещо много важно – когато развалям магии, ги развалям пред човека, за да види той с очите си, а не както някои мои колеги правят – казват: „Прати ми пари по пощата, пък аз ще ти изпратя развалената магия в колет”. Това за мен не е редно. Също така, когато развалям магии, правя защита и давам гаранция, че оттук нататък 7 години даденият човек магия не може да хване. Не съм човек за един ден, обичам да си пазя хляба и доверието за в бъдеще.
- Какви хора Ви търсят за помощ от Габровския край?
- Радвам се и се гордея, че на мен се доверяват хора от Общината, полицията, съда, учители, бизнесмени и много други. Някои от тях търсят помощта ми за втори път - ако първия не са останали доволни, едва ли ще дойдат за втори път.
- Разкажете какви болести лекувате чрез Корана?
- Лекувам и се справям с болести, с които понякога и медицината не може да се справи. Например – зависимост от алкохол, хазарт и наркотици. В тези случаи лекуваният не трябва да знае. При мен трябва да дойде друг човек от семейството му със снимка и дреха на зависимия.
Справям се с проблеми като епилепсия, страхова невроза, припадъци, заекване и проблеми със забременяване.
Не помагам за ракови заболявания, тумор и диабет. Обичам да си пазя хляба и доверието, не съм човек за един ден.
- Все пак идвате от Родопите и имате разходи, какви са таксите при Вас?
- Човек, който наистина помага на хората, публично обявява цените, а не като тези в телевизията - „Обади ми се след предаването”. Аз работя най-евтино в цялата страна. Все пак не забравяйте, че има разходи за хотел, нощувки, пътни и храна. Но цените ми не са като на някои мои колеги и колежки, които за едно гледане взимат от 150 до 300 лв., а за разваляне на магии – над 1 500 - 2 000 – 3 000 до 5 000 лева е при тях.

ПРИ МЕН ЦЕНАТА ЗА ЕДНО ГЛЕДАНЕ В ГАБРОВО Е 64 ЛЕВА

А когато лекувам дадена болест или развалям магии, се изчислява според каноните на Корана и данните на човека, в зависимост от проблема или магията, дали е по-стара или по-отскоро. Но моите цени не са „космически” като техните. Не мога да гледам по телефона, човекът трябва да е срещу мен.

отзиви:
М. Д. от село Горна Росица:

„През лятото беше, месец август, ходих при Алейдин, когато имаше приемен ден в Севлиево, заради проблемите на сина ми. Алейдин ми каза, без да идва у нас, че има направена магия, която е скрита зад огледалото в коридора. Беше му направена да не му върви в любовта и с което и момиче да започне връзка - нищо да не се получава, и от месец в месец да се затваря все повече в себе си. Но след като Алейдин развали на сина ми магията, вече от 3-4 месеца има сериозна приятелка от Драгановци. Аз му вярвам на този истински родопчанин. Господ ми е свидетел. Да е жив и здрав и му пожелавам и той да има повече клиенти”.

Е. А. от село Враниловци:
„В края на октомври м. г. ходих при него, когато имаше приемен ден в Габрово. Без да посещава дома ми, ходжата ми каза, че имам сторена магия, която, както беше казал той, аз си я намерих пусната в пощенската кутия на входната врата. Извадих едно малко сапунче, набоцкано с две карфички и две черни копченца на тях. Беше ми направено като се прибера вкъщи да полудявам, да не съм на себе си, ту да се събираме, ту да се разделяме и да не можем да си имаме второ дете. Макар че от 3-4 години правехме опити, все не се получаваше. Но след като младият ходжа ми развали магията, още на другия ден вече нямахме тези дрязги със съпруга ми, вече с мерак се прибирам вкъщи и през август месец очакваме - ако е късмет, втората ни рожба. За мен това младо момче е един прекрасен човек, който наистина помага. Шапка му свалям, нямам думи”.

И. Н. от Трявна:
„През 2015 година в края на лятото ходих при младия родопски ходжа за помощ, защото със съпруга ми вече 6 години все още нямахме бебе. Но след като Алейдин ми обеща, че ще ни помогне, и това вече се случи с помощта на неговата дарба и сила, която има, се радваме на момиченце, което вече е на 9 месеца. Евала му правя на този родопчанин, халал да му са парите, които му дадохме”.

Р. К. от кв. Недевци, Габрово:
„В първите дни на месец ноември м. г. ходих при ходжата за помощ. Защото ми беше писнало от брат ми. Беше ми омръзнало да го гледам как се напива, как бие и гони от вкъщи жена си и двамата си сина, които бяха в трети и пети клас. Той обиждаше и псуваше и нас с мъжа ми. Но след като младият ходжа ми вдъхна доверие, след като гледа на мен, реших, че може да помогне и на брат ми. И благодарение на него от близо месец и половина - два виждам брат си, че е по-спокоен, пие по-рядко и по-малко, а като се прибира вечер от работа, прегръща и гушка съпругата и децата си, за което съм много радостна и щастлива. И на много шарлатани съм попадала, които ми взеха хиляди левове, но за мен родопчанинът Алейдин е един истински и честен човек. Да е жив и здрав, да помага на всекиго, който му вярва - ако искате, ми вярвайте на мен“.

Алейдин моли само за сериозни обаждания. Любопитни и невярващи да не го безпокоят. Който се подиграва, грехът си е негов. Всевишният вижда всичко. Забавя, но никога не забравя!

Поради доказаната си работа и след завръщането си от чужбина Алейдин ще приема отново в Габрово в петък, събота и неделя - 12, 13 и 14 януари, от 09.00 до 19.00 часа чрез предварително записване на тел. 0877/16-12-48, 0885/28-22-68

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Общество

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня