На какво се дължи демографският срив в България?

	Деница Лазарова: „Аз като млад човек смятам, че липсата на
На какво се дължи демографския
Деница Лазарова: „Аз като млад човек смятам, че липсата на добре платена работа е в основата на проблема. След като не мога да осигуря добри условия на себе си, няма как да дам живот на едно дете. Да си родител е голяма отговорност, но освен грижите се и

Стоян Димитров:  „Няма работа, младите бягат навън и няма кой да ражда, в страната живеят главно възрастни хора, излезли в пенсия. Ако имаше условия, младите нямаше да бяга в чужбина“.
...: „Отегчена съм от политиците. Те са причината за демографския срив, а и не само. Постоянно слушаме за проблеми, няма на какво да се радваме. Иначе партии колкото искаш, но няма на кого да имаш доверие. Гласуваш за един, после за друг, а разлика никаква“.
...: „Хората са бедни, едвам свързват двата края. Безработицата от ден на ден се увеличава все повече и човек не може да бъде сигурен в утрешния ден. 
за това много са онези, които не раждат или имат само едно дете, защото средства няма“.
Аня Маринова: „Безработицата е в основата на демографската криза. Липсата на стабилен доход възпира много млади хора да имат свои деца, просто не са сигурни дали ще успеят да им осигурят адекватни условия за растеж и развитие“.
Стефан Пенчев: „Лошото управление спомогна за задълбочаването на демографския проблем. Според мен данъците на многодетни семейства трябва да бъдат намалени, така хората ще бъдат стимулирани да създават деца“.
Елена Колева: „Политиците и техните игри отчаяха хората. Поради тази причина младите бягат и де факто няма кой да ражда деца. В ръцете на младите поколения е бъдещето на България, само от тях зависи бъдещето“.
...: „Всичко тръгва от управлението. Ако в политиката влязат изцяло нови и непознати лица, които да обичат родината си, а не да се възползват от нея, може би нещата ще тръгнат в положителна посока“.
...: „Аз от дълги години не живея в България, точно защото условията не бяха подходящи. Нито има работа, нито стабилно, отговарящо на положения труд възнаграждение. След като човек едвам изхранва себе си, за какви деца може да става въпрос, няма да им се даде нито бъдеще, нито нищо“.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни