Мотоклуб „Ковачите” - братството, което не отказва помощ

Топ новина! Motoklub--Kovachite-
Мотоклуб "Ковачите"

Вече 15 години мъжете от Мотоклуб „Ковачите 95“- Габрово са верни помощници на управата на Соколски Девически манастир „Св.Успение Богородично“.

Винаги, когато има нужда от мъжка сила, главата на манастира се обръща с молба към нас и се отзоваваме с готовност.


Преди няколко дни за пореден път се събрахме за да облагородим Светата обител. Извършихме санитарна сеч на дивата растителност, заплашваща да погълне църквата на територията на манастира. Това почистване на почти отвесния склон се е превърнало в ежегодно събитие. Членовете на мотоклуба сме приели за своя отговорност да допринасяме с каквото можем за поддръжката и запазването на красотата на това свято място в околностите на нашия град. Грижим се за почистването от стари и сухи дървета и храсти, насреща сме, когато има нужда от запасяване с дърва за огрев за зимата, ремонтирахме покрива и участваме в други ремонтни дейности на постройките в манастирската обител, обезопасяваме стълбите, водещи надолу към черквата.
Водени сме от безкористни подбуди и единствено целим да правим добро. През годините сме откликвали на молбите на всички игумени на манастира и действията ни не са били ръководени от облага, нито са били форми на лични услуги.


Като членовете на МК „Ковачите“ не ни обединява само страстта към моторите. Всеки един има в себе си добродетели и се стреми да направи Габрово по-хубаво място за живеене.
Предишната ни инициатива бе свързана с проблема, поjроден от окупирането на новите детски площадки в града и набезите върху деца, извършвани от лица от ромски произход.


Проведохме разговори с кмета на Габрово г-жа Таня Христова за това какви мерки да бъдат предприети, вместо да реагираме импулсивно и недоволството ни да се превърне във вендета. Неколкократно сме доказали загрижеността си към случващото се в Габрово и се стремим да развиваме социалния и културен живот в града и околността, в които отглеждаме децата си.
Проведохме Национална благотворителна кампания „Нов живот за старите книги“ и събрахме значително количество дарения от цялата страна, за да попълним библиотеката към читалището на с.Армените. Зарадвахме малки и големи, показвайки, че ни е грижа. Опитваме да дадем добър пример и да напомним, как не бива да забравяме и хората извън градовете, въпреки наблюдаваното в последните години обезлюдяване на селата.


Винаги заставаме зад идеи и проекти на културна и обществена тематика. Бихме оказали помощ, стига да ни се отправи призив и не затваряме вратите на мотоклуба за никого.
Сътрудници и спонсори също са добре дошли да се включат в разнообразните, но винаги в полза на обществото, инициативи на МК „Ковачите“.

Предстоящо събитие е Национален мото събор, който ще се проведе на 8, 9 и 10 септември т. г. на територията на Приключенски парк „Незабравка“ (до с. Поповци, на 3 км от Габрово, посока Севлиево).
Организатори отново сме самите мъже от клуба, като имаме подкрепата на Община Габрово и голям брой спонсори, на които благодарим. Погрижили сме се да осигурим на останалите жители и приятели на града приятни дни, изпълнени със забавни игри, демонстрации на мотори и обиколка на Габрово на две колела, както и летни нощи, озвучени от китарите на няколко рок групи - местни и не само.
Ние от МК „Ковачите“ каним всички жители и гости на Габрово - мотористи или просто любители на моторите, които имат желание да се докоснат до мото атмосферата, да заповядат на Националния мото събор Габрово 2017.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни