Младежки център - Севлиево отпразнува първото си десетилетие

Младежки център - Севлиево отпразнува първото си десетилетие на 19
Младежки център - Севлиево отп
Младежки център - Севлиево отпразнува първото си десетилетие на 19 април, съобщи ръководителят на общинския център Силвия Начева. В празничния ден над четиридесет гости присъстваха на откриване на фотоизложба „10 години – 10 промени” и участваха в среща,

Срещата беше водена от доброволците на центъра Петър Стефанов и Павел Стоев, които в момента продължават своето образование и имат намерение да се завърнат в родния град. „Радвам се, че успяхте да присъствате на първия юбилей на Младежки център. 10 години са нито много, нито малко, зависи от гледната точка. Подготвяйки рождения ден, си дадохме сметка, че 10 години наистина са много, защото животът на центъра е обвързан с живота на всеки един от вас. Вие сте Младежки център, не сградата, не екипа, а хората, които са осъзнали себе си като доброволци и са реализирали идеите и мечтите си тук. Пораснали сте заедно, подкрепяли сте се в трудни моменти, създали сте приятелства за цял живот – с две думи – Живели сте пълноценно! Осмисляйки свободното си време в Младежки център, всеки един от вас осмисли неговото съществуване“ - заявиха водещите доброволци.
Основните акценти в проведената дискусия бяха: „Младежки център и аз – какво развих в себе си, чрез доброволчеството”, „Какво би ви върнало в Севлиево?”, „Какво искате да се доразвие в Севлиево?”. Първата част от срещата премина изключително емоционално, като всеки един от присъстващите сподели своята истина за Младежки център, за инициативите, приятелствата и развитите умения.  
Като основна причина за напускането на родния град, хората, живеещи другаде, посочиха продължаването на образованието си и нуждата от кариерно развитие. За някои професии, за съжаление, в Севлиево липсва поле за изява, споделиха те. Всеобщо е мнението, че Севлиево започва все повече да придобива един по-добър облик за малък град в България. Всеки от хората, напуснали Севлиево, с радост би се върнал, стига да успее да намери нужната реализация.
Предложени бяха и няколко идеи за доразвиване на вариантите за спорт и отдих в града. Всички присъстващи споделиха емоциите на хората, които не успяха да присъстват, но изпратиха своите видеопожелания за рождения ден. Срещата продължи с разрязването на торта и наздравица. Събитието е заснето с камера и ще стане част от филм за дейността на Младежки център - Севлиево, който ще бъде представен на севлиевската общественост през месец май и публикуван в интернет страницата на центъра, обясни Силвия Начева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни