Купа България извоюваха девойките на ХК „Бъки”

Топ новина! 	Девойките до 19 години на ХК „Бъки“ са новите-стари носителки
Купа България извоюваха девойк
Девойките до 19 години на ХК „Бъки“ са новите-стари носителки на Купа България. Възпитаничките на треньорите Веселина Златева и Христо Коев потвърдиха лидерската позиция на местната хандбална школа в женския профил и за поредна година извоюваха първото м

Девойките до 19 години на ХК „Бъки“ са новите-стари носителки на Купа България. Възпитаничките на треньорите Веселина Златева и Христо Коев потвърдиха лидерската позиция на местната хандбална школа в женския профил и за поредна година извоюваха първото място в турнира за Купата.
    Домакин на проявата беше „Арена Сливница“ и там си дадоха среща шестте най-добри отбора в страната за тази възраст. В предварителната група „Бъки“ игра с отборите на „Етър 64“ (Велико Търново) и „Васил Левски“ (Нови Пазар).
    Двубоят с „виолетовите“ беше повторение на миналогодишния финал за трофея. „Бъки“ поведе с 2:0 и до края не изпусна лидерството. На полувремето габровският тим имаше аванс от два гола - 11:9, а през втората част го увеличи значително, до крайното 24:17. Габриела Георгиева реализира 7 гола за успеха, а по пет добавиха Лора Сарандева и Ива Георгиева.

За търновки с 6 гола се отличи Антония Игнатова.
    Във втората среща „Бъки“ надигра безпроблемно състава на „Васил Левски“ (Нови Пазар). Надежда Димитрова изпъкна с 12 гола за победата с 37:9 (16:5). По пет попадения реализираха Милица Колева и Ива Георгиева, а с по четири се отчетоха Габи Георгиева, Йоана Костова и Мадлен Тодорова.
    На полуфинала „Бъки“ срещна втория от другата предварителна група - „Ники спорт“ (Сливница). В този мач габровските хандбалистки бяха безпощадни и смълчаха феновете на домакините в „Арена Сливница“. В 16-та минута резултатът вече беше 2:13, а почивката дойде при 4:19. През вторите 25 минути „бъкитата“ нанизаха нови 21 гола във вратата на „Ники спорт“, за крайното 11:40. По 6 гола за победата реализираха Надя Димитрова и Емилия Самуилова, а с по 4 завършиха Боговеста Йосифова, Йоана Костова и Рени Еремиева. В другия полуфинал „Етър 64“ се справи с тима на „Хасково“ - 37:24, и така отново се стигна до очаквания и добре познат финал между съставите на двете най-добри школи при дамите. Този мач беше малко по-различен от първия в групата. Възпитаничките на Йонка Генчева и Иван Калчев започнаха по-добре срещата и поведоха с 0:2, 1:3 и 3:6. Отборът на „Бъки“ постепенно влезе в ритъм и с по-добра игра през вторите 15 минути на полувремето стигна до равенство - 11:11, на почивката. Ключови за крайния изход на срещата бяха началните минути на втората част. Серия от пет поредни попадения във вратата на „Етър 64“ даде добър аванс на габровския тим и възпитаничките на Веси Златева го запазиха почти до края. В последните  6-7 минути от мача „болярките“ се вдигнаха на щурм и успяха да съкратят пасива със серия от четири безответни гола, но времето не им стигна за нещо повече от по-почетна загуба - 23:26.   
    „За мен това е може би най-лесно спечелената купа. Не съм имала никакви съмнения в крайния успех, защото практически отборът на девойките до 19 години е този, който играе и при жените, като изключим Силвия Атанасова, Виктория Христова, Моника Георгиева и Ралица Тонева. Леки проблеми имахме само във финала, вероятно заради липса на достатъчно концентрация и прекалено много настроение и емоции. Може би донякъде имаше и подценяване на самия мач, тъй като в групата победихме доста лесно състава на „Етър 64“. Всичко това, за което споменах, ни костваше първото полувреме, докато влезем в мача, но след това нещата си дойдоха на мястото. Всички се представиха на ниво. В мача срещу „Васил Левски“ играха два различни отбора през двете полувремена и имаше съревнование кой от двата състава ще играе по-добре - този на по-големите или на по-малките. В една от срещите пък Лора, Боги и Милена не влязоха въобще да играят. Не мога да отлича индивидуалности, защото съм доволна от абсолютно всички. За мен този успех не е изненада. Изненада ще бъде, ако този успех не бъде дублиран и в шампионата за тази възраст“, коментира треньорката на „Бъки“ Веселина Златева.
    Три състезателки от отбора на победителките бяха отличени индивидуално. 14-годишната Ивон Дюлгерова заслужено взе статуетката за най-добър вратар, а в идеалната седмица на турнира намериха място Лора Сарандева и Боговеста Йосифова. Със златни медали се окичиха също Милена Великова, Габриела Георгиева, Йоана Костова, Емилия Самуилова, Милица Колева, Мадлен Тодорова, Ива Георгиева, Надежда Димитрова, Рени Еремиева и Селин Тахир.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни