Култура, спорт, развлечения – къде да отидем?

events-weekend.jpg
events-weekend.jpg
В Габрово, Севлиево, Трявна, Дряново

КУКЛЕН ТЕАТЪР
Събота, 13 август. Поредните две постановки от програмата на Международния куклен фестивал „Рачо и Дешка“ ще се проведат в салона на Държавен куклен театър – Габрово. „Нарисувай ми човек“ от 17 часа и „Разбойническа история“ от 18:30 часа.

КИНО
Неделя, 14 август, 20:30 часа. Започва петдневият "Фестивал на новото българско кино" на площад "Възраждане" в Габрово. Режисьорът и актьор Ники Илиев ще бъде специален гост на откриването и ще представи най-новия си филм "Завръщане 2".

ТВОРЧЕСКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
На 13 и 14 август ще се проведе седмото издание на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА. Ако искате да надникнете в света на професионалистите и сами да изработите свой цветен и уникален стъклен свят, бъдете в Боженци в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа. Място: Старото школо. Вход – 3.00 лева.

ЛЕНДАРТ
Инсталациите на творците от Седмия международен симпозиум за лендарт и кинетично изкуство Кевис 2022 могат да бъдат разгледани в музей "Етър".

ИЗЛОЖБИ

„Изкуство върху коприна с полъха на балкана и морето“. Школа за приложни изкуства на Ива Пенчева. Дечкова къща – Габрово

"Багри и слово" на 16-годишните близначки Виктория и Касандра Недялкови. Икономова къща – Дряново

“Завръщане” на Момчил Митев в галерия “Видима" – Севлиево. Последна събота, в коята може да разгледате творбите на известния български илюстратор на фантастичните поредици „Дюн“, „Властелинът на пръстените“, „Фондацията“.

Специално подготвена изложба от фонд “Пленер по живопис “Боженци” предлага ХГ "Христо Цокев" – Габрово в навечерието на Международния пленер по живопис в Боженци.”

ФЕСТИВАЛИ
Събота и неделя в Трявна. Продължава поредното издание на фестивала в градска среда Fun Навън. Събитията са в района на читалището. Започват от 9:00 и продължават до полунощ. Има базар, творчески работилници, китно, книги, танци, игри, музика, дискусии, срещи, изложби, вкусна и здравословна храна и студена крафт бира.

БАСЕЙН
Плувният басейн в Трявна работи всеки ден от 10:00 ч. до 18:00 ч. Входът за лица от 7 до 18 години е 2.00 лв., а над 18 години – 4.00 лв. Таксите за шезлонг и чадър са по 3.00 лв.

Текстът се актуализира

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни