Конфискация и условна присъда за собственика на модерната наркооранжерия

Konfiskatsiya i uslovna prisada za sobstvеnika na modеrnata narkooranzhеriya
Temida-chuk.jpg
Трийсет и шест годишният Р. М. Х.от Севлиево, който беше превърнал дома си в модерна наркооранжерия, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. В края на януари т. г. Районният съд в Севлиево одобри предложеното му наказание – една година и шест месеца затвор – условно, с три години и половина изпитателен срок и 1000 лева.

Специалната техника - пет броя лампи тип „Лед панели“, два броя лампи тип „Балон HPS“ и три броя релета за време, се конфискуват в полза на държавата.

Ще припомним, че Р. М. Х. беше организирал модерната оранжерия за канабис в дома си по най-съвременен начин и на високо технологично ниво. Беше отглеждал грижливо доходоносното наркотично растение до 22 февруари м. г., когато го бе посетил проверяващият екип полицаи.

Тогава от областната дирекция на МВР-Габрово съобщиха, че едно от помещенията в апартамента било оборудвано даже с напоителна система. Баха намерени засадени 29 растения с различна височина на стръковете. В жилището на 36-годишният мъж имало и още канабис - 25 растения, подготвени за сушене, както и готова суха листна маса. В резултат били иззети общо 723 г сурова и 337 г суха листна маса.

Сега съдът постанови: Подсъдимият Р.М.Х., неосъждан, не работи... се признава за виновен, че ... държал високо рискови наркотични вещества – коноп (марихуана) с нетно тегло 247,30 грама ... на стойност 1483,80 лева, и коноп (марихуана) с нетно тегло 69,83 грама, на стойност 418,98 лева, с което е извършил престъпление...

И по второто обвинение - „... че от неустановена дата до 22.02.2018г. в гр. Севлиево, ж.к.... № 4, вх. В, ет. 5, в стаи на апартамент № 13 отглеждал растения от рода на конопа... а именно – 29 броя растения от рода на конопа, от които е била отделена и изсушена растителна маса с нетно тегло 148,5 грама... на стойност 891,00 лева, и 35 броя растения от рода на конопа, от които е била отделена и изсушена растителна маса с нетно тегло 44,3 грама ... на стойност 265,80 лева, с което е извършил престъпление...“

Разноските по делото – близо 400 лева са за сметка на осъдения. Той няма право на обжалвания, защото одобреното споразумение се явява влязла в сила присъда.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни