Класическа загуба за Янтра от дубъла на ЦСКА 1948

Топ новина! Osche-v-kraya-na-p-rvoto-poluvreme-Yantra-gubeshe-0-3
Още в края на първото полувреме Янтра губеше 0:3
Янтра отстъпи на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 с класическото 0:3 в двубой от 33 кръг на първенството във Втора професионална лига.

 Мачът се игра на "Арена Царско село" в столицата.
Габровският тим излезе без капитана си Петър Казаков. Юношата Георги Николов започна в средата на терена, заедно с Даниел Гаджев и Ивайло Иванов. Милен Савов стартира като титуляр на десния фланг, а на левия застана Християн Чипев. Тони Иванов беше на върха на атаката.
Срещата започна равностойно и първият удар към едната от двете врати беше на Ивайло Иванов в 8-ата минута. Хелфът шутира от пряк свободен удар, но Иван Караджов улови. В 23-ата минута грешка на Чипев доведе до атака отдясно и удар на Жуниор от границата на наказателното поле, но ударът на бразилеца беше слаб и не затрудни Петър Иванов. Две минути по-късно Георги Иванов пробва технично изпълнение с пета след центриране от ъглов, но стража на Янтра отново не беше затруднен. В 27-ата минута Тони Иванов стреля от дистанция, но слабо и Караджов улови. Минута по-късно домакините поведоха след дискусионна ситуация. Денис Динев получи травма на главата след сблъсък с Жуниор в центъра на терена, но реферът не спря играта, за да му бъде оказана помощ. В отсъствието на централния бранител, домакините развиха атаката си, Савов остави непокрит Ндонгала и французинът се разписа с удар в долния ляв ъгъл на габровската врата - 1:0. След още 10 минути дубълът на ЦСКА 1948 удвои аванса си. Голът отбеляза Жуниор с добре изпълнен пряк свободен удар от далечна дистанция, за който Петър Иванов се оказа неподготвен. В даденото от рефера добавено време на първата част Ндонгала отново проби необезпокояван отляво и сложи топката на главата на Стоян Стоичков, който отблизо с глава покачи на 3:0.
На почивката Сашо Ангелов замени Савов с Филип Колев. Наставникът на Янтра реши да запази за следващия мач Тони Иванов и Ивайло Иванов и ги извади след час игра, Чипев също напусна. На терена се появиха Влади Иванов, Ростислав Данчев и Иван Петков. Домакините създадоха няколко голови ситуации пред вратата на Иванов, но друг гол не падна. Янтра беше близо до почетно попадение в добавеното време на срещата, но ударът с глава на Костадин Гаджалов след центриране от корнер срещна напречната греда.
Единствените позитивни неща от мача бяха борбената игра на юношата Георги Николов в средата на терена и десетината привърженици на отбора, които не спряха да даряват подкрепата си дори и при три гола пасив.
Мачът в столицата трябва да бъде забравен много бързо, защото само след четири дни Янтра трябва да изграе поредния си финал. В събота на стадион „Христо Ботев“ ще гостува Марица (Пловдив), а точките стават все по-необходими.
ЦСКА 1948 II - Янтра 3:0
Голмайстори: 1:0 Дауде Ндонгала (28), 2:0 Едимар Жуниор (39), 3:0 Стоян Стоичков (45+1)
Янтра: Петър Иванов, Мартин Ангелов, Денис Динев, Костадин Гаджалов, Георги Върбанов, Даниел Гаджев, Ивайло Иванов (59 Ростислав Данчев), Георги Николов, Милев Савов (46 Филип Колев), Християн Чипев (63 Владислав Иванов), Тони Иванов (63 Иван Петков).
Жълти картони: Георги Върбанов, Даниел Гаджев

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни