Ивелина Йосифова: “В “България без цензура”оцениха моите възможности и желание да работя за каузи”

Общинският лидер на ПП„България без цензура“ в Габрово Ивелина Йосифова
Ивелина Йосифова: “В “България
Общинският лидер на ПП„България без цензура“ в Габрово Ивелина Йосифова е вече едно от лицата на партията. Тя е член на Централния съвет на ББЦ, на Националния съвет на регионите, в женската структура на ББЦ „Евромайки“ и в евролистата на коалицията ББЦ,

- Г-жо Йосифова, най-напред да попитам, защо преминахте към партия „България без цензура“?
- Един от мотивите да приема предложението на г-н Бареков беше голямото ми разочарование от ГЕРБ. През последните 4-5 години аз отдадох много от личното си време и енергия на каузата ГЕРБ. Но в един момент поведението на ръководителите на местно и регионално ниво много ме разочарова. Имам предвид подреждането на листата за местните избори, избора на кмет и т. н. И най-лошото е, че не само аз съм разочарованата. Някой би могъл да каже, че напускам ГЕРБ, защото не съм била оценена достатъчно, че не ми е бил даден пост. Не е така – има толкова много хора, които са разочаровани. 
- От какво?
- От управлението на партията в Габрово. То не е това, което целият град и бизнесът искат да бъде. За последните две години аз не съм стъпвала в офиса на ГЕРБ. Разочарована съм и от хората в ръководството на ГЕРБ, които се капсуловаха. Те не допускаха никакво друго мнение, не допускаха стойностни хора, които имат капацитет и знания. Освен че не съм стъпвала в офиса на ГЕРБ, не съм участвала и в никакви мероприятия. Това нещо много ме разочарова, затова се бях отдръпнала. 
- И как стана влизането Ви в партията на Николай Бареков?
- Получих покана лично от г-н Бареков преди 6 месеца, когато той беше в Габрово – вероятно съм била препоръчана от някой, той дойде, разговаряхме. Аз му казах, че трябва да си помисля, защото разочарованието ми от ГЕРБ беше много голямо. Аз влязох в тази партия с много чисти намерения. Не съм членувала в никакви други партии и отдадох много енергия на тази кауза, защото бях повярвала, че е нещо добро за България и аз трябва да участвам в него. Затова не приех поканата на Бареков веднага, а казах, че трябва да си помисля, за да не остана отново разочарована.
В интерес на истината, единият от мотивите все пак да я приема е и последната ми магистратура - Политология, дипломация и национална сигурност във ВТУ, която ми дава шанс да продължа в политиката. Защо пък не!?
Николай Бареков е млад, амбициозен човек, с доста знания и капацитет. Аз също имам знания и възможности и искам да ги дам, за да направя нещо добро.
- Търсейки връзка с Вас, научих, че Вие не работите вече в банката, чийто клон оглавявахте в Габрово. Не е ли висока цената, която плащате, за да влезете в политиката?
- Аз бях щастлива с работата си в нея. Била съм 6 години директор на офиса в Габрово. През месец септември 2013 година ме избраха за регионален мениджър, което е признание за моите професионални възможности. Но когато приех предложението на Бареков, аз вече бях наясно, че не мога да продължа да работя в тази банка, която се управлява от Столична община. 
- Да напуснеш любимата си работа, за да влезеш в партия „България без цензура“, е сериозна жертва. Николай Бареков би трябвало да я оцени.
- Да, той я оцени. На учредителния конгрес на партия „България без цензура“, който се проведе на 25 януари 2014 г., г-н Бареков ме е предложил за член на Изпълнителния съвет, който е най-висшият орган на партията. Аз съм член на Националния съвет на регионите към партията, бях избрана и за председател на общинската организация на партията в Габрово, член съм и на учредената наскоро женска структура към ББЦ „Евромайки“.
Мисля, че включването ми и на едно от предните места в евролистата на „България без цензура“ е още едно доказателство за оценката на г-н Николай Бареков към мен. В ББЦ оцениха моите възможности и желание да работя за каузи.
- Това са сериозни ангажименти. Как ги изпълнявате?
- Аз имам план, който следвам. Общинската организация вече има своите инициативи – посетихме и дарихме една много ценна книга на екипа от Центъра за деца с аутизъм в Габрово, финансирахме клуба по стрелба и стимулирахме момиченцето, което завоюва първо място. Предстоят ми и много срещи с представители на бизнеса в Габрово. В национален мащаб от 17 март започна националното турне на г-н Бареков, който обикаля цяла България и представя хората, които са в ръководството на партията, заедно със спектакъл на Нешка Робева. Той е направен по проект на „България без цензура“ и габровци ще могат да го видят на 9 май.
- Какви са посланията, които ББЦ отправя преди европейските избори при срещите си с хората?
- Нашата партия не е създадена само да се представи на тези евроизбори. Нашето представяне сега ще докаже, че ние не само съществуваме, но сме партия, която има мисия както за промяна на политическото статукво на страната, така и за нейното развитие като европейска държава. Затова от 26 май ние започваме да работим за местните избори през октомври 2015 година. Ние сме млада партия, изградена от много качествени, млади хора, които са учили навън. Хора, които са се доказали в обществото. Самият Николай Бареков не е опетнен като политик, защото не е участвал в никакви партии. Срещайки се с бедността и проблемите на българите, той се амбицира да създаде партия, която да помага за решаването на техните проблеми. Нашата партия, наистина е създадена от народа и за народа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни