Иван Василев донесе победата на "Янтра" в Плевен

Водеща! -Yantra--rano-rano-povede-v-rezultata
"Янтра" рано-рано поведе в резултата
„Янтра“ спечели важни три точки при визитата си на „Спартак“ (Плевен) в 13-я кръг от първенството във Втора професионална лига и се върна на победния път.

 На градския стадион в Плевен габровският тим се наложи с 1:0, с попадение на Иван Василев още в началните минути на срещата. Съставът ни вече е с 20 точки в актива си и заема шестата позиция във временното класиране, като е и с мач по-малко. „Спартак“ е 13-ти с 15 точки.

Получи се не особено привлекателен за гледане, биткаджийски мач на лошия терен в Плевен. Силният вятър допълнително затрудни играта.

Още в началните му минути реферът Георги Спасов от София показа, че критерият му спрямо двата отбора не е еднакъв. Груб фаул срещу Иван Василев остана без последствия, малко по-късно обаче Мартин Ангелов при първото си единоборство беше декориран в жълто. При това бранителят на „Янтра“ игра с топката и е съмнително дали изобщо извърши нарушение. След още няколко минути Петър Иванов, който игра на нетипичната за него позиция на ляв бек, беше изритан в бедрото на ъгъла на наказателното поле на домакините, но сигнал от Спасов дори не последва.

В 13-та минута домакините допуснаха грешка, топката попадна в капитана Петър Казаков и той моментално изведе Иван Василев зад гърба на бранителите в синьо. Нападателят, който след известно време на възстановяване от контузия се завърна в стартовия състав, напредна в ляво от вратата и с прецизен удар изпрати топката в далечния ъгъл на Станислав Антонов за 0:1. Малко по-късно „Янтра“ имаше възможност и да удвои аванса си на контраатака, но Тони Иванов не намери вярното решение за завършване на нападението. В 30-та минута Иван Василев отново се озова на добра позиция, подобна на тази, при която отбеляза гола за 0:1, но този път диагоналният му удар отиде в ръцете на Антонов.

Първият шут на домакините в очертанията на габровската дойде чак в 32-ата минута. Нанесе го Христиан Петков, но той беше твърде слаб и не затрудни Християн Василев. В 40-ата коварен изстрел от границата на наказателното поле отправи и Слав Петков, но топката мина над габровската врата. Минута преди почивката Казаков пробва нещо интересно от воле, но не затрудни Антонов.

В началото на второто полувреме влезе голмайсторът на „Янтра“ Дани Младенов и това раздвижи още повече атаката на габровския тим. В 52-ата минута Иван Василев беше повален в наказателното поле от Иво Върбанов в опита си да играе с топката, но реферът Георги Спасов отново подмина ситуацията, а Петър Вуцов получи жълт картон за изразеното несъгласие. В 64-ата минута Ивайло Михайлов изведе чудесно Дани Младенов и нападателят стреля от границата на наказателното поле, но за щастие на домакините топката мина на сантиметри покрай страничната греда. Три минути по-късно голова атака за отбора ни беше спряна с несъществуваща засада. Младенов и Василев излизаха 2:1 срещу бранител на „Спартак“, но страничният рефер развя флага. В 82-ата минута Петър Казаков стреля добре от пряк свободен удар, но Антонов успя да избие. Домакините опитаха натиск в края, но той беше хаотичен и не доведе до нищо опасно за Християн Василев. Така 90-тте минути редовно време и добавените 5 изтекоха при резултат 0:1 и „Янтра“ си тръгна с трите точки от Плевен.

И в този мач габровските футболисти бяха подкрепени от близо 50 свои привърженици, които успяха да създадат почти домакинска атмосфера за отбора ни на стадион „Плевен“.

В шампионата предстои пауза, заради националните отбори, а след нея съставът ни ще приеме дублиращия тим на ЦСКА 1948 на стадион „Христо Ботев“. Датата и часът на мача все още не са оповестени от БФС.

СПАРТАК ПЛ – ЯНТРА 0:1

Голмайстор: 0:1 Иван Василев (13)

Янтра: Християн Василев, Божидар Томовски, Петър Иванов, Мартин Ангелов, Цветелин Радев, Петър Вуцов (81 Константин Иванов), Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов (94 Георги Недков), Петър Казаков, Тони Иванов (46 Даниел Младенов), Иван Василев (87 Емил Колев)

Резерви: Борис Груев, Иван Йоанис Атанатос, Ивайло Енчев, Никола Ботев

Треньор: Велислав Вуцов

Жълти картони: Мартин Ангелов, Петър Вуцов, Християн Василев


Треньорът след победата в Плевен: "Важното беше, че след трите поредни мача без успех се връщаме на победния път"

"Миналия мач в Ловеч играхме красиво и не спечелихме - сподели след победата в Плевен треньорът на Габрово Вили Вуцов. - Днес не мога да кажа, че сме играли лошо, но теренът беше зле и се получи един биткаджийски мач. Имаше и много силен вятър, който изпращаше топката във всякакви посоки. 
    Противникът се опитваше изцяло като нас да се бори. В този биткаджийски мач, без да сме блестели, всички дадоха това, което искаха от себе си. Изпълниха си задачите. Знаех, че ще реализираме гол. Честно казано очаквах второто полувреме, че ще вкараме и още един. Имаше една ситуация на Дани Младенов, която си беше за чист гол. В една-две ситуации съдията ни поотряза. Имаше една засада смешна, дузпа може би. „Янтра“ може би пречи на някой и не се спират. Убеден съм в едно, че в днешното съдийство, което беше отвратително, не е замесен „Спартак“ (Плевен). Има трети фактор. Но и с тия всичките пречки смятам, че можем да стигнем там накъдето сме тръгнали. 
    Дай, Боже, да сме здрави и търпеливи. Вече сме с 20 точки и един мач по-малко, домакински при това, който ако имаме късмета да си вземем, отново ни изпраща към челото, както ни бяха отписали за всичко. Не искам така бързичко да ни отписват, както ни отписаха след един единствен мач с Балчик, който ние изиграхме лош и за който мен цяла седмица ме нямаше, защото бях по болници. Аз поемам цялата вина за този мач, който беше с отвратително качество, но така или иначе мисля, че тези момчета достатъчно дават от себе си и се борят и заслужаваха днес трите точки. Важното беше, че след трите поредни мача без успех, днес се връщаме на победния път. 
    Предстои ни един от най-важните мачове – на собствен терен срещу ЦСКА 1948 II. Той не е убедителен от началото на сезона, но е добър отбор, с добри футболисти. Познавам амбициите на техния собственик и треньорите им. Ще искат и ще дойдат да се доказват. Ние сме длъжни да се концентрираме да го вземем този мач на всяка цена, защото той още повече ще ни даде сили да бъдем на високите позиции."       


Футболистите на „Янтра" с подкрепа към Вили Вуцов

Играчите на „Янтра“ излязоха със специално подготвени фланелки за двубоя срещу „Спартак“ в Плевен. Те бяха в подкрепа на техния треньор Велислав Вуцов, който от известно време насам има сериозни здравословни проблеми и пропуска седмичните занимания на тима, тъй като е на болнично лечение в столицата. Въпреки това обаче и независимо от всички трудности, Вили не пропуска да бъде на скамейката във всеки мач на своя отбор. Така беше и в Плевен, а футболистите му отвърнаха с надпис на фланелките „С теб сме, Вили!“ и с важна победа в двубоя със „Спартак“.
    „Реве ми се от кеф, защото явно съм влязъл в душите им и защото явно заедно сме нещо много силно – сподели емоционално Вили. – Аз в този живот каквото имаше да постигна горе-долу смятам, че съм го направил, без да съм величие някакво. 

Вили Вуцов

Три деца имам големи, могат да се оправят сами в живота, имат си и професии. Жена нямам, баща си го изпратих, майка ми да е жива и здрава още колкото й остава. При мен нещата наистина са на тежка борба. Изкарах доста време по болници на силни инжекции, лекарства и т.н. 
    Това, за което си заслужава да се боря е, че искам да постигна онова, което започнахме с тези момчета преди два-три месеца. Да докараме този отбор на „Янтра“ дотам, докъдето те заслужават, първо, второ - хората искат да го видят и трето, смятам, че е реално да се случи. 
    Преди няколко месеца „Янтра“ беше отбор, който се бореше да не изпадне с 300-400 човека публика. Сега на мач идват по 2000 души и много деца. Хората оценяват това, което правим. 
    Зациклихме малко напоследък, за което аз лично много се извинявам и приемам всички упреци върху себе си по простата причина, че отсъствам доста от тренировъчния процес, предвид това, че съм по болници. Опитвам се колкото мога от разстояние да помагам. Дълъг ще е периодът на възстановяване. 
    Дано успея наистина да се възстановя и да мога да върша работата си по начина, по който я вършех преди това, за да мога да помогна на тези момчета да стигнат дотам, накъдето сме тръгнали и вървим усилено. Важното е да сме търпеливи. Вървим в правилната посока. Не искам да давам надежди за нещо голямо. Голямото за нас е, че ние трябва да бъдем горе и да притесняваме всички“.  
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни