Инж. Димитър Друмчев: „Летището ще бъде сертифицирано"

Препоръчана! Dimit-r-Drumchev
Димитър Друмчев

 Инж. Димитър Друмчев е едноличен собственик на охранителна фирма „Метал Секюрити груп“, международен център за специална подготовка по охрана и сигурност „Алфа Метал“ и туристическа агенция „Метал Тур“.

Учредител е на спортен клуб „Алфа Метал“. Завършил е Индустриален мениджмънт – магистър, Национална сигурност в Национален военен университет – Велико Търново и Мениджмънт в туризма в град Свищов. Разговаряме с него във връзка с новостите на фирмите му.

 - Г-н Друмчев, разкажете ни малко повече за Вашите фирми.
 - „Метал Секюрити груп" е фирма, тясно специализирана в сферата на охраната и сигурността. Притежаваме лиценз № 843/23.06.2006 г. за извършване на охранителна дейност на територията на цялата страна. Компанията е създадена пред 1997 г. и е първата частна охранителна фирма, развила сигнално – охранителна дейност на територията на област Габрово. През 2000 година фирмата отвори офис в град Севлиево и през 2012 година отворихме офис и в град Трявна.
 „Алфа-Метал“ е водещ международен център за специална подготовка по охрана и сигурност в Европа. Повече от 10 години в центъра ни се обучават хора от целия свят. Откритият ни тактически полигон и стрелбище, намиращ се в землището на с. Мичковци е уникален по рода си. Това е единственият частен полигон-стрелбище от този род в България и един  от малкото тактически полигони в Европа. Разполагаме с открита зона за тренинги с огнестрелни оръжия, място за  тактическо шофиране, полоса с препятствия, симулационно селище и площадка за стрийт фитнес.
 Курсовете, които предлагаме, покриват широк спектър от програми и отговарят на съвременните изисквания, съобразени със световните стандарти в бранша.
 Туристическа агенция „Метал Тур“ е създадена през 2008 г. и е  регистрирана съгласно Закона за туризма като туроператор и туристически агент. Предлагаме екскурзии, почивки, пътувания, екзотични дестинации, различни турове, уикенд програми, както и един малко по различен вид туризъм – екстремен туризъм.
 Спортен клуб „Алфа Метал“ организира курсове за безопасно боравене с огнестрелно оръжие, провежда състезания по приложна, динамична и спортна стрелба. Членуваме в Българската Бодигард Федерация и развиваме състезателна дейност по приложен многобой за телохранители.
 - Бихте ли ни разказали какви обучения се провеждат на тактическия Ви полигон?
 - До момента обучения при нас са преминали над 2000 курсисти.
 Екипът на „Алфа-Метал“ е съставен от висококвалифицирани и обучени инструктори, доказали се професионалисти с дългогодишен опит, работещи в сферата на безопасността и сигурността. Те са бивши служители от специалните части на армията и полицията в България, САЩ, Русия, Гърция, Израел, Украйна и др. Богатият им опит и натрупаните знания и умения им дават възможност да демонстрират и изпълняват различни тактически сценарии и ситуации. Част от обученията, които предлагаме са: обучения лична охрана, физическа охрана на обекти, оператори в зони с повишен риск, оператори морска сигурност, както и курсове за тактическа стрелба и оказване на първа долекарска помощ.
 - Само професионалисти ли могат да се подготвят на Вашия полигон?
 Организираме и провеждаме обучения както за напреднали и професионалисти, така и за съвсем начинаещи, хора, които желаят да придобият умения за работа с оръжие. В началото на юни месец  проведохме стрелково състезание „Am Shooter” -  мероприятие със състезателен характер, в което участие можеше да вземе всеки, без значение дали е боравил или не с пистолет. Участниците бяха разделени на 3 групи като в края се оценяваше точността и бързината на изпълнение на зададените упражнения.
 Благодарим на Венцислав Маринов - „Тойота Венци“, за оказаното съдействие и спонсорство и се надяваме и за в бъдеще да можем да разчитаме както на тях, така и на други, които проявяват интерес.
 Идеята ни е такива мероприятия да се провеждат всеки месец на тактическия ни полигон.
 - Г-н Друмчев, съвсем отскоро сте и собственик на летището, намиращо се в землището на село Мичковци, известно като летище Междене?
 - Това е една от малкото летателни площадки в България. Преди 1989 г. това летище е било едно от многото, използвани за довоенна подготовка на гражданите. След генералните политически, социални и икономически промени довоенната и военната подготовка бързо западат, а повечето летища са изоставени. През 2017 година ние го закупихме и вече летището носи името „Алфа Метал“.
 - Бихте ли ни разказали накратко какво предстои сега на летище „Алфа Метал“?
 - В момента инвестираме средства, за да бъде възстановен сградният фонд и летището да придобие функционален и съвременен вид. Ще бъде изградена хотелска част и ресторант, детски площадки и други площадки за забавления и спорт. Целият комплекс има площ над 300 дка. Летателната площадка е годна за използване. Всеки момент очакваме да получим удостоверение за експлоатационната й годност и летището ще бъде  сертифицирано за извършване на полети на летателни апарати с маса до 5700 кг и до 19 пътникоместа.

 - Притежавате ли самолет?
 - Да, вече е закупен и първият ни самолет - АН-2 (Антонов), с който е предвидено да се извършват скокове с парашут до 3500 м височина, като за да се случи това, предстои лицензиране и на дроб зона (парашутна площадка). Закупеният от нас самолет е най-използваният и удобен за такива мероприятия. Предстои ни и закупуването на още няколко самолета.
 - Какви други перспективи има пред Вас?
 - Още една от перспективите пред нас е да организираме курсове за парашутисти, курсове за пилоти, както и курсове, специално предназначени за управлението на безпилотни летателни апарати (дронове и др.). Също така имаме идеи и да провеждаме панорамни екскурзии със самолет.
 В по-далечно бъдеще предвиждаме да организираме полети от Габрово до София, Варна, Бургас, Пловдив и други летища, които позволяват извършването на тази дейност.
 С инвестицията, която правим на летището и полигона, се надяваме да удвоим, а защо не и да утроим желаещите да посетят нас, учебния център и град Габрово. Това ще допринесе допълнително и за популяризирането на града ни като туристическа дестинация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни