Главният прокурор обсъди с магистрати от Габрово приоритетите на обвинението

Топ новина! V-Gabrovo-Ivan-Geshev-be-posreschnat-ot-Okr-zhniya-prokuror-Milcho-Genzhov,-v-sredata
В Габрово Иван Гешев бе посрещнат от Окръжния прокурор Милчо Генжов, в средата
Иван Гешев се е запознал на място и с условията на работа на прокурорите, следователите и съдебните служители

Главният прокурор Иван Гешев посети Габрово, където проведе работна среща с прокурори и следователи от Окръжна и Районна прокуратура в града, съобщиха от обвинението.

В хода на разговорите с магистратите са били обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, противодействието на конвенционалната престъпност, в частност имуществените посегателства и престъпленията, свързани с наркотични вещества, както и усилията на магистратите за постигане на максимално кратък срок от извършване на престъплението до налагане на съответното наказание на извършителя.

Иван Гешев се е запознал на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители. Срещата е част от обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната.

Малко по-късно главният прокурор е посетил и Териториално отделение -Дряново към Районна прокуратура -Габрово и е разговарял с колегите си. Те са го уверили, че въпреки преструктурирането на Районната прокуратура в Териториално отделение през 2019 г., достъпът до правосъдие на гражданите не е бил нарушен или възпрепятстван.

По време на срещата е обърнато внимание на противодействието на битовата престъпност, в частност имуществени посегателства, както и престъпленията, свързани с наркотични вещества.

Автор:

Цветелина Янкова, Правен свят

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни