Габровски футболен талант ще играе в Италия

Топ новина! Gabrovski-futbolеn-talant-shtе-igraе-v-Italiia
RAFA-PARLIKOV-1.jpg
Рафаил Пърликов преминава в италианският втородивизионен „Козенца“.

Новината съобщи "ТифоКозенца". Клубът от Ботуша е закупил българския юношески национал в последните минути на летния трансферен прозорец, който затвори в понеделник. Сделката е финализирана, а централният защитник е парафирал контракт за 2 години с новия си отбор.

Роденият 2002 година Пърликов е откритие на треньора Пламен Илиев и започна футболния си път от „Янтра Габрово“, като беше и капитан на своята възраст. След това доразви качествата си в школите на „Литекс“ (Ловеч), „Септември“ (София), ДИТ (София) и „Славия“ (София). За последно Рафаил, който на 17 септември ще навърши 17 години, игра за юношите старша възраст на "белите" до 19 години.

Това лято Рафаил направи своя дебют и като национал на България във формацията до 18 години, която участва в 31-вото издание на възпоменателния турнир „Валентин Гранаткин“ в Санкт Петербург.

Младият габровски футболист трябва да пристигне в Италия до края на седмицата, след като ФИФА прати необходимите документи за одобрение на сделката, педвид факта, че играчът е непълнолетен.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни