Футболист на "Янтра" ще учи европейска политика в лондонския Кингс Колидж

Топ новина! Nikolai-M-nchev-ne-poznava-druga-otsenta---samo-6
Николай Мънчев не познава друга оцента - само 6
    Николай Мънчев се разделя с отбора на „Янтра“ и днес заминава за Лондон.

 Талантът от школата на габровския тим ще продължи обучението си в реномирания лондонски университет Кингс Колидж, световно признат за предлагане на висококачествено образование.
Николай Мънчев беше в ролята на трети вратар на „Янтра“ до момента. Съвсем няма да е пресилено да се каже, че 18-годишният младеж е рядък феномен в родния футбол. Дипломата му за средно образование от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ е с пълно шест. Абсолютно същата оценка 6.00 е получавал и в края на всяка една от ученическите си години – от 1-ви до 12-ти клас! При това, пак на отбележим, говорим за футболист, който от малък тренира и играе на поста вратар, а всеобщо разпространеното мнение за играчите на този пост е, че не се славят с особен интелект. Разбира се, винаги има изключения, както в този случай.
„Рядко срещано е, да, но не е невъзможно. Няма невъзможни неща“, споделя по този повод той с усмивка.
Кингс Колидж, към който се насочва Николай, е един от най-ранните университети, създадени в Англия. Базираното в Лондон учебно заведение се смята за една от най-престижните изследователски институции в света. В глобалните университетски класации Кингс Колидж заема забележителни позиции. Според U.S News и World Report, той е класиран на 6-то място като най-добър глобален университет в Обединеното кралство, 6-ти в Европа и 33-ти в света.