Футболист на "Янтра" ще учи европейска политика в лондонския Кингс Колидж

Топ новина! Nikolai-M-nchev-ne-poznava-druga-otsenta---samo-6
Николай Мънчев не познава друга оцента - само 6
    Николай Мънчев се разделя с отбора на „Янтра“ и днес заминава за Лондон.

 Талантът от школата на габровския тим ще продължи обучението си в реномирания лондонски университет Кингс Колидж, световно признат за предлагане на висококачествено образование.
Николай Мънчев беше в ролята на трети вратар на „Янтра“ до момента. Съвсем няма да е пресилено да се каже, че 18-годишният младеж е рядък феномен в родния футбол. Дипломата му за средно образование от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ е с пълно шест. Абсолютно същата оценка 6.00 е получавал и в края на всяка една от ученическите си години – от 1-ви до 12-ти клас! При това, пак на отбележим, говорим за футболист, който от малък тренира и играе на поста вратар, а всеобщо разпространеното мнение за играчите на този пост е, че не се славят с особен интелект. Разбира се, винаги има изключения, както в този случай.
„Рядко срещано е, да, но не е невъзможно. Няма невъзможни неща“, споделя по този повод той с усмивка.
Кингс Колидж, към който се насочва Николай, е един от най-ранните университети, създадени в Англия. Базираното в Лондон учебно заведение се смята за една от най-престижните изследователски институции в света. В глобалните университетски класации Кингс Колидж заема забележителни позиции. Според U.S News и World Report, той е класиран на 6-то място като най-добър глобален университет в Обединеното кралство, 6-ти в Европа и 33-ти в света. 

Nikolai Munchev

„Избрах университета съвсем случайно. Докато разглеждах различните възможности, а те бяха много, попаднах на този университет и вътрешният ми глас каза: “Това е, това е“. Даже не съм го виждал на живо и не знам какво представлява в действителност, само на снимки. Имаше множество възможности и варианти. Някой и доста по-далечни, но някак си точно вътрешният ми глас ме накара да се спра точно на Кингс Колидж и да не искам никое друго място“.  
В английската столица Николай Мънчев ще продължи обучението си в профил европейска политика. Той е приет по документи и критерии за оценка с две матури по български и английски език над 5.50.
„Предметите в училище, които съм изучавал, свързани с политиката, винаги са ми представлявали интерес. Естествено и физическото възпитание както при всеки един спортист, но никога не съм си мислил, че ще отида в Алма матер и ще започна да изучавам наука, която е свързана със спорта. Предпочитам да си изкарвам прехраната със спорта като активен участник, а не като някой страничен“, казва той.   
Николай не възнамерява да се разделя с любимия си футбол и намерението му е да продължи да играе в университетския отбор на Кингс Колидж. Раздялата с „Янтра“ и съотборниците му обаче му носи тъга. 
„Янтра ми е като второ семейство. Тренирам от най-ранна детска възраст и отраснах в този клуб. С някой от момчетата съм от първия ден след завръщането на отбора в професионалния футбол – вече три години и половина. Мъчно ми е, защото всеки ден съм делил съблекалнята с тези хора. Имали сме супер щастливи моменти и съответно тъжни мигове. Трудно е да кажеш довиждане“, споделя Ники. 
На прага на новата учебна година Николай Мънчев изпъква като много ярък пример за всички онези, които ще прекрачат училищния праг днес. Пример за това, че образованието може отвори огромни хоризонти. 
“Моят съвет към всички е да следват сърцето си и да изберат това, което те искат и това, което им носи удоволствие. Относно образованието… Да, скучно е да четеш дебели учебници, скучно е да четеш фактите в тях, но те са много полезни и никога не знаеш кога ще ти потрябва наученото. Може да е трудно, може да е с нежелание, но просто не спирай. Постоянството е водещо, както е и в девиза на нашия град – любов, труд и постоянство. Прави всичко с любов, труди се неуморно, прекарвай колкото се може повече време в личностно развитие и бъди постоянен, защото успехът идва с времето, не идва мигновено“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни