Европейски инфоофис откри Дончев в Габрово

	След Бургас и Кърджали евродепутатът Томислав Дончев откри Европейски информационен
Европейски инфоофис откри Донч
След Бургас и Кърджали евродепутатът Томислав Дончев откри Европейски информационен офис и в Габрово. Той се намира в офиса на ПП ГЕРБ в Габрово на ул. „Иван Гюзелев“ 1 и ще е отворен с работното време на клуба - от 9 до 18 часа.

На церемонията присъстваха избраните за народни представители Цветомир Михов и Добромир Проданов, председателят на ОбС Николай Сираков, кметът Таня Христова, членовете на общинското ръководство на партията.
„Целта на офиса е да доближи работата на Европейския парламент и европейските институции до всички граждани на областта - заяви Дончев. - В него гражданите ще могат да получават информация какво се случва в ЕП, какви решения и резолюции се приемат и най-вече какво се случва в комисиите, в които аз ще работя - „Регионална политика“, „Бюджет“ и „Бюджетен контрол“. Ще дава информация какви инициативи и идеи предлагам в Европейския парламент. Офисът трябва да бъде генератор на идеи на гражданите“ - представи целта на информационния офис Томислав Дончев.
Той заяви още, че другата му важна цел е повече хора от различни браншове и организации да отидат в Европейския парламент, за да видят не само как се вземат решения, според техните професионални интереси.
Тази негова идея е продиктувана от факта, че българските граждани могат и трябва да имат отношение към европейското законодателство и могат да влияят върху него, за да се избавим от синдрома: „Европа каза!“, с който често български държавни чиновници оправдават свои действия.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни