Два дни ромски боеве в центъра на Габрово

<p>Изпочупени ръце, глави и стъкла е резултатът от двудневни боеве
Два дни ромски боеве в центъра

Изпочупени ръце, глави и стъкла е резултатът от двудневни боеве между ромски кланове в центъра на Габрово.

Първият сблъсък станал в събота вечерта, когато група мъже с дървени колове и брадви нападнали жилище в района на блок „Чайка“. Намесила се полиция и ги разпратила, но вчера по обяд биячите се върнали на същото място. Отново имало побой. По информация от битото семейство едно дете е в болница, а мъж е със счупена ръка. Леко е пострадала една от колите, оказала се паркирана твърде близо до войнстващите групи.
„Те са казанлъшки роми. Бяха трийсет, а ние само трима. Пребиха болно дете - хвърляха камъни, счупиха прозорец и удариха детето в главата. Сега е в болницата“, вайкаше се вчера габровска ромка от битите, докато метеше счупените стъкла. До блок „Чайка“ стояха група полицаи. Наложило се едва ли не да дежурят и да охраняват битите, за да не се върнат биячите трети път.


По неофициална информация разпрата тръгнала от оплакване на човек от единия род, че мъж на възраст блудствал с 5-годишно дете. Човекът отишъл в другия род и го разказал, те си били роднини, другата рода разбрала и се сбили.
Има ли истина в разказа за това блудство, кои са биячите – полицията и прокуратурата са за това, да го изяснат. Докога обаче пазарът в центъра на Габрово и районът ще кънти от кавгите и пиянските ромски изцепки – не е ясно. Иначе е съвсем ясно, че от години никой от ромите не иска да живее извън идеалния център на града. Обикновено настояват за общински жилища само в района на габровския пазар.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни