Договор за прединвестиционно проучване на системата за градски транспорт

подписа кметът Таня Христова за изготвяне на подробно прединвестиционно проучване
Договор за прединвестиционно п
подписа кметът Таня Христова за изготвяне на подробно прединвестиционно проучване за цялата система на градския транспорт с Института за транспортни изследвания. Стойността на договора е 69 960 лева.

Обществената поръчка е проведена в рамките на проект „Техническа помощ за подготовка на община Габрово за следващия програмен период 2014–2020“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“. За шест месеца изпълнителят трябва да проучи всички транспортни потоци – автомобилен, велосипеден, пешеходен и организиран градски транспорт, и да предложи мерки за преодоляване на конфликтните места.
Работата включва анализ и оптимизиране на съществуващата транспортна схема, ценовата политика, наличната материална база и автопарк. Ще се изследват възможностите за създаване на велоалеи и трасета, осигуряване на достъпност, снижаване на тротоари, въвеждане на електронни системи за информираност на пътниците. Ще бъде направен преглед на наличните паркинг площи. Изпълнителят ще предложи мерки за оптимизиране на системата на градския транспорт, включително и такива за инвестиционно проектиране. Той трябва да изследва и да докаже ефекта от въвеждане на предложените мерки поотделно и в тяхната съвкупност във варианти. 
При подписване на документа кметът Таня Христова обясни значението на обща визия за развитието на интегриран градски транспорт, който е сред ключовите приоритети на Община Габрово.
Тя настоя пред консултантския екип за осигуряване на максимална публичност при извършване на проучвателните дейности, както и намиране на подходяща форма за включване на обществеността в цялостния процес. Подробното прединвестиционно проучване ще даде възможност на Общината да кандидатства с проект за интегриран градски транспорт по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни