Димитър Михайлов: “Това, което се случва в Габрово през последните години, доказва, че решенията на ОбС са били правилни”

	Димитър Михайлов е новият председател на групата общински съветници на
Димитър Михайлов: “Това, което
Димитър Михайлов е новият председател на групата общински съветници на ПП ГЕРБ в Габрово, след като Добромир Проданов стана народен представител. Михайлов е един от инициаторите на благотворителната инициатива за помощ на деца със специални образователни

- Г-н Михайлов, кажете за традицията на общинските съветници на ГЕРБ.
- Шест години откакто се организира този благотворителен концерт общинските съветници от ГЕРБ даряват всяка година по 2 хил. лв. Благодарен съм на всички фирми и на частни лица, които се включиха в нея тази година, и сумата, която тази година беше събрана, е 9 хил. лв. С помощта на Обществения дарителски фонд, който я удвоява вече трета година, тя стана над 18 хил. лв. Идеята е да бъде изграден логопедичен кабинет, който ще се използва за деца с невербални проблеми и родителите да не плащат услугата, която ще се извършва в него.
Средствата ще се използват за технически пособия и заплата на логопеда, който ще работи в него. Благодарим и на Община Габрово, която предоставя безвъзмездно помещение за тази една година да се ползва за тази цел.
- Да разбирам ли, че съветниците от ГЕРБ продължават традицията да внасят част от възнагражденията си от местния парламент в Социален фонд?
- Да, традицията продължава вече седма година. С тези средства ние подпомагаме талантливи деца да участват в спортни състезания, творчески конкурси и олимпиади. Подпомагаме и възрастни хора в различни техни начинания.
- В края на тази година Вие поехте ръководството на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент. Как ще използвате опита, който имате като общински съветник, в ръководството на групата през последната година от мандата на ОбС.
- Опитът, който натрупах през тези 7 години ми помага да вземам правилните решения, което е най-важното в ОбС – дар взема правилните решения за развитието на нашия град.
Всеки един от нашата група има качествата да бъде водач на групата, но ръководството й беше поверено на мен. През настоящата година мисля да запазя добрата тенденция за работа на групата. Нещо, което работи добре няма смисъл да се променя.
- Но промяната е и надграждане. Председателят на ОбС г-жа Лена Георгиева, сподели, че иска в по време на заседанията да има дискусия, да се чуват различните мнения по направените предложения. Какво е Вашето виждане по този въпрос за групата на ГЕРБ?
- Мисля, че всеки един общински съветник може сам за себе си да прецени кога и по какъв въпрос да изрази мнение. Вече се забелязва, че по време на последните две сесии нашата група е доста по-активна. Не смятам, че трябва да се насърчава активност непременно да коментираме, да говорим....На всеки човек трябва да му дойде отвътре да каже това, което мисли, което трябва да се промени.
- Но, защо не реагирате, когато получавате упреци от опозицията, за проблеми, които имат своята история назад във времето или са чисто политически?
Всеки проблем си има история. Но, както казах преди, всеки един съветник преценява сам за себе си дали ще прави някакви обвинения. Всяка една група е предприела за себе си начин на работа в ОбС. Начинът на работа, който ние сме възприели в нашата група, е преди сесия да се съберем и да коментираме предложенията, които са направени и да излизаме с общо становище по тях.
- Има ли дискусия вътре в групата по направените предложения и решенията за тях или всичко се приема еднозначно?
- Разбира се, че има. Случва се да оттеглим предложение, за да го доработим или по други причини. И това е нещо нормално.
- Убеден ли сте, че всички решения, които е вземал ОбС през тези 6-7 години са били правилните за Габрово?
- Аз съм убеден, за себе си и за нашата група, че решенията, които се вземали са правилните. Може би сме допускали и грешки, няма безгрешни хора....Но, според мен няма такива големи грешки, които са повлияли по някакъв начин на развитието на града. Напротив! Това, което се случва в Габрово през последните години доказва, че нашите решения са били единствено в полза на развитието на града.
- Но не всички габровци дават положителна оценка на случващото се. Как ще коментирате критиките за управлението на ГЕРБ в Габрово?
- Мисля, че по-голямата част от негативните мнения идват от политически обвързани хора. Не смятам, че това е правилният модел на поведение. Това не означава, че не трябва да се отправят критикива, но когато те са обективни, а не защото направеното е дело на хора, които не са от нашата партия. Не смятам, че такова мнение е израз на реалната ситуация.
- Какво ще пожелаете на габровци?
- Искам да пожелая на габровци светли празници, здраве и успехи през новата година.
- А какво си пожелавате Вие?
- Разбира се здраве и щастие за моето семейство и близки, а като общински съветник- нямам търпение да се реализира проектът за интегриран градски транспорт. Този проект наистина ще промени към още по-добро Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни