Девойките на ФК „Янтра 2013“ заеха второ място за Купата на M&BM

Препоръчана! Dеvookitе-na-FK--Yantra-20133-zaеha-vtoro-mmasto-za-Kupata-na-MMBM
Девойките на ФК „Янтра 2013“ заеха второ място за Купата на M&BM

В първата среща избраничките на Радо Николов се изправиха срещу състава на „Севлиево лейдис“. Габровските момичета имаха пълно надмощие на терена, но липсата на концентрация в завършващата фаза не им позволи да поведат в резултата през първото полувреме. В началото на втората част се случи най-нелогичното.

Воденият от треньора Радомир Николов тим на „Янтра 2013“ зае второто място в традиционния турнир за Купата на M&BM във Велико Търново. Проявата беше част от националната програма „Децата и футболът“ и бе организирана от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново. Срещите се играха на стадион „Ивайло“, като право на участие имаха девойки родени след 01 януари 2004 година. „Янтра 2013“ беше един от общо осемте тима, които участваха в надпреварата.

В първата среща избраничките на Радо Николов се изправиха срещу състава на „Севлиево лейдис“. Габровските момичета имаха пълно надмощие на терена, но липсата на концентрация в завършващата фаза не им позволи да поведат в резултата през първото полувреме. В началото на втората част се случи най-нелогичното. При едно от редките си минавания на центъра, тимът от Севлиево поведе. „Янтра 2013“ заигра още по-офанзивно и в 24-та минута Преслава Иванова изравни, а в 26-та Йоана Борисова оползотвори чудесен пас на Благовеста Ненова и донесе победата - 2:1.

На полуфинал габровският отбор срещна състава на „Дунав“ (Русе), който беше записал победа на старта над „Чумерна“ (Елена) с 3:0. И този мач започна под контрола на „Янтра 2013“ и още в 3-та минута тимът получи правото да изпълни дузпа, но Преслава Иванова стреля в напречната греда, а при добавката Йоана Борисова с глава изпрати топката във вратарката. Преслава обаче се реабилитира с два бързи гола след асистенции на Благовеста Ненова в 9-та и 11-та минута. Последваха две грешки в защита и в началото на второто полувреме „Дунав“ успя да изравни - 2:2. Трети гол на Преслава Иванова, след чудесен пас на Катрин Колева, отново изведе габровския състав напред, а минута преди края Йоана Борисова донесе и нужното спокойствие, фиксирайки крайното 4:2.

В спор за Купата на M&BM „Янтра 2013“ срещна отбора на домакините от „Етър“, ставен основно от момичета на „Пълдин“ (Пловдив), които се класираха трети в България на последния фестивал. Мирела Маркова откри резултата, Мирослава Пейкова удвои до почивката, а отново тя с далечен хубав удар покачи на 3:0. Крайното  4:0 оформи Йорданка Парнарова и „виолетовите“ спечелиха турнира без допуснат гол, след като преди това надиграха „Чавдар“ (Троян) с 9:0 и „Светкавица“ (Градежница) с 1:0. В мача за 3-4 място „Светкавица” (Градежница) надделя с дузпи с 4:3 над „Дунав”, за 5-6 място „Севлиево лейдис” разбиха със 7:0 „Боруна” (Царева ливада), а за 7-8 място „Чумерна” (Елена) би с 4:0 „Чавдар” (Троян).

Две от състезателките на „Янтра 2013“ взеха индивидуални награди. Преслава Иванова заслужено беше определена за най-добър играч на турнира, Йоана Борисова взе отличието за най-добър полузащитник. Купата на победителките връчи шефът на M&BM и основен спонсор на турнира Павел Петров. Сред награждаващите бяха още генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, шефът на Областния съвет на БФС - Габрово Георги Трендафилов,  главният експерт по спорта на Община В. Търново Георги Давидов, Трендафил Коцев от ЗС на БФС, шефът на „Спортни имоти“ Петко Павлов, управителят на „Велико Търново спорт“ и PR на „Етър“ Анатоли Петров и др.

"Много съм доволен от момичетата. Преди седмица се прибрахме от лагер в Златоград и видях резултата в този турнир. Перфектна тактическа дисциплина, заучени положения и физическата подготовка дадоха своя принос за това да сме втори“ - коментира треньорът на габровските момичета Радо Николов - „Продължаваме с подготовката и вече се гласим за официалните турнири, като съм изключително щастлив , че за първи път от три години насам и Габрово ще бъде домакин на официален турнир. На 23 септември ще приемем турнир за девойки до 13 години и призовавам всички фенове на футбола в града да дойдат на стадиона и да ни подкрепят", каза още младият наставник.

Във Велико Търново „Янтра 2013“ игра в състав: вратар - Екатерина Карловска; защитници - Анна Йонкова, Александра Маринова, Дара Димова, Гергана Хубанова, Преслава Василева, Камелия Таукова; полузащитници - Габриела Генчева, Йоана Борисова, Благовеста Ненова, Преслава Иванова; нападатели - Катрин Колева, Християна Илиева.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни