Четин Казак: „ДПС успя, защото никога не измени на своите избиратели”

	„ДПС успя, защото никога не измени на своите принципи и
Четин Казак: „ДПС успя, защото
„ДПС успя, защото никога не измени на своите принципи и на своите избиратели, никога не ги е лъгало“ - коментира доброто представяне на Движението за права и свободи в изборите за евродепутати народният представител от Габровския избирателен район Четин

Предизборната кампания на партията в региона не беше особено забележима, особено в Габровската община, и мнозина дори не разбраха, че севлиевецът Илхан Кючюк е на четвърта позиция в изборната листа на ДПС. Движението събра 3 515 гласа на изборите и се нареди в региона на четвърта позиция, след „България без цензура“, но на национално ниво остана трето. След като Делян Пеевски се отказа от мандата си, Илхан Кючюк се озова на трето място, но дали ще бъде със сигурност евродепутат, ще кажат окончателните изборни резултати. За коментар на представянето на ДПС потърсихме депутата Четин Казак.
 

 - Г-н Казак, очаквани ли бяха тези добри резултати за вас в изборите?
- Ние сме много доволни от представянето си. Наистина работихме много усилено през цялата кампания, за разлика от много други политически сили, които почти не видяхме на терена. Обиколихме почти всички населени места, проведохме многобройни срещи, събрания, видяхме се очи в очи с избирателите. Предпочитаме прекия контакт с хората, а не политическата реклама чрез телевизии, радиа и вестници. Предпочитаме пряко да отправяме нашите послания и да отговаряме на неудобни въпроси. И мисля, че това беше оценено от избирателите. Опитахме се да ги убедим, че и Габровска област би спечелила от това да има още един евродепутат освен Томислав Дончев - от ДПС. След като успя за първи път да излъчи народен представител от тази партия за Габровския регион, сега би било добре за всички, независимо от верската им принадлежност и политическа ориентация, да има евродепутат и от ДПС.
- Да, но много габровци изобщо не разбраха, че ДПС има кандидат за евродепутат от региона - Илхан Кючюк от Севлиево. Вие се оплакахте, че разполагате с малко пари за предизборна кампания в региона. Наредихте се на четвърто място, след ГЕРБ, БСП и „България без цензура“ ви изпревари. Смятате ли, че бихте имали по-добри резултати в региона, ако разполагахте с повече пари?
- Всеки се разпростира според чергата си. Определено „България без цензура“ разполагаше с много повече финансови средства и както видяхте, тя ги хвърли в наистина масирана информационна и рекламна кампания. Видяхте колко много билбордове, колко реклами по вестниците и телевизиите, всякакви агитационни материали бяха употребени. Разбира се, ако разполагахме с повече средства, щяхме още по-добре да популяризираме нашите кандидати в Габрово. Но, както вече казах, заложихме на преките срещи с избирателите.
- Държахте на кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат до последно, но той сам се отказа от мандата си. Това беше ли планиран ход или ви изненада?
- Аз лично нямах представа, че Делян Пеевски ще се откаже. Не знам кога е взел това свое решение, но нямахме предварителна информация за него. Явно е преценил, че ще бъде по-полезен, ако остане в България и продължи да работи в българския парламент. Освен това смята, че Искра Михайлова ще ни представи достойно в Европарламента. Тя е един от нашите най-добри експерти по въпросите на еврофондовете, на европейската евроинтеграция като цяло. Тя е запозната в детайли и с европейската политика и проблематика. Явно тези аргументи са надделяли той да вземе това свое решение.
- Кандидатът от Севлиево Илхан Кючюк е вече на трета позиция в листата на ДПС и се очаква да бъде вторият от региона евродепутат след Томислав Дончев. Бихте ли го представил накратко?
- Той е председател на Младежкото ДПС в национален мащаб. Организацията наброява над 20 хиляди членове в страната и е най-голямата младежка организация в България и една от най-големите в Европа. Илхан Кючюк е родом от Севлиево – баща му е от Малиново, а майка му - от Петко Славейков. Завършил е право и политология във Великотърновския университет, специализирал е в различни институции в Европа, владее два чужди езика. Така че е един достоен, много добре подготвен младежки кадър на ДПС.
- При тези резултати от изборите от опозицията вече поискаха оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Трябва ли Орешарски да си подаде оставката и задават ли се предсрочни избори?
- Аз не виждам към този момент основания за подаване на оставка от страна на правителството. Категорично двете политически партии, които подкрепят правителството, имат по-голям брой гласове от опозицията, така че от тази гледна точка няма аргументи, с които да се иска оставка на правителството. Ще бъде направен обстоен анализ на изборните резултати и техните последици и от двете политически сили (б. а. - БСП и ДПС). И тогава ще се вземе позиция, но аз също не виждам основания и за евентуални предсрочни избори.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни