Борис Станимиров: “Всички виждат, че правителството е обречено и заемат позиции за нови избори”

МИНКА МИНЧЕВА	Две събития белязаха вчера политическия 5 юни в страната
Борис Станимиров: “Всички вижд
МИНКА МИНЧЕВА Две събития белязаха вчера политическия 5 юни в страната - пресконференцията на ДПС, на която лидерът на партията Лютви Местан обяви, че са необходими предсрочни парламентарни избори, и поредният вот на недоверие на ГЕРБ към правителството н

- Г-н Станимиров, как ще коментирате събитията от вчерашния ден?
- Нищо ново не се е случило от 25 май насам. Тогава българите свалиха това правителство. Всички виждат, че правителството е обречено и заемат позиции за нови избори.
В момента наблюдаваме агонията на Станишев, на когото не му се вярва, че играта свърши. Ние от Реформаторския блок разкрихме, че правителството върши истинско национално предателство с „Южен поток“ и го доказахме с документи. 
В сряда Европейската комисия потвърди нашите обвинения и спря парите за България.  Местан иска да се отвърже от потъващия воденичен камък Орешарски и започна паническа евакуация на ДПС от коалицията с БСП. А ГЕРБ като парламентарна опозиция естествено искат вот на недоверие, с надеждата да пробият мнозинството и да оберат лаврите за свалянето на правителството.
Те имат и да си връщат за миналата година. Очаквам, че срещу Станишев ще се обърнат и много хора в БСП, на които не им се потъва заедно с него. Единствените, които ще останат около евродепутата Сергей Дмитриевич Станишев, ще бъдат Волен Сидеров и АТАКА, защото имат слабост към Русия и  руските имена и защото знаят, че това им е последният парламент.
-И все пак случилото се вчера не е ли с положителен знак?
-Всичко това щеше да бъде обнадеждаващо, ако не се случваше на фона на практически фалирал държавен бюджет, на повсеместна бедност и разруха. БСП отново вкара колата в дерето. Излизането ще бъде трудно, няма да е бързо и ще изисква отговорно поведение на всички българи, разумен политически избор, търпение и гражданска активност. Хубавото е, че на своя страна ние българите имаме мощен съюзник в лицето на Европейския съюз. Днес ¾ от парите, които влизат в България са Европейски. Така че ако сами си помогнем, ще ни помогнат и другите европейци и ще заживеем богато като тях.  Оптимист съм.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни