Борис Станимиров: “Дойдох на гара Габрово, за да видя колко пътници ще слязат и колко ще се качат във влака”

	Народният представител от Реформаторския блок Борис Станимиров продължава срещите си
Борис Станимиров: “Дойдох на г
Народният представител от Реформаторския блок Борис Станимиров продължава срещите си с представители на държавни институции в Габровска област.

Макар че не е избран от този регион, той пое ангажимент пред габровци и пред ръководството на РБ да бъде петият народен представител на областта в Народното събрание.
Първите му срещи започнаха преди Коледа, когато заяви своя ангажимент да съдейства за развитието на региона пред областния управител Николай Сираков и проведе първия си приемен ден с граждани.
Вчера се проведе вторият, но преди да изслуша тревогите и препоръките на габровци, той продължи опознавателните си срещи с ръководители на различни институции. Първата му среща е била с директора на ДКЦ-1 д-р Нели Ноева.
„Тя постави конкретни проблеми в работата на ДКЦ-тата. Примерно освобождаването от ДДС на скъпоструващо оборудване, което те плащат при закупуване, но не могат да си го възстановят.

След тази среща отидох на гарата, защото участвах и активно следях развитието на проблема със спрените влакове и Стратегията за реформата в БДЖ. С началника на гарата Илиян Георгиев обсъдихме цялата информация, която беше представена на заседанието на Комисията по транспорт към Народното събрание, включително и технически детайли и характеристики на композициите, които се движат. Изчакахме и един влак, за да видим колко пътници превозва, защото в момента се изчисляват технически аспекти – какъв тип влакове ще е подходящ за район като Габрово, каква натовареност има трасето с пътници. Исках с очите си да видя като дойде влакът колко хора ще слязат на гарата и колко ще се качат. Двайсетина души слязоха, но на предните спирки сигурно е имало и други. Средната натовареност е до 30 човека и отговаря на статистиката, която беше представена и от БДЖ. Има два влака, които са по-малко натоварени, но за тях се търси промяна на маршрута и разписанието. Търсят се работещи решения!Важното е, че спряхме драстичното спиране на влакове, преди да намерим работещите решения. Т.е. да поставяме хората пред свършен факт и да ги караме сами да търсят решение. Първо трябва ние да ги намерим и тогава да правим необходимите промени. Радвам се, че има разбиране, вклюйчително и от ЖП-персонал. Хората разбират проблемите, не са вторачени само в себе си, а гледат съвсем реално на нещата“ - коментира Борис Станимиров.
След това той е имал среща и с директорът на МБАЛ „Д-р „Тота Венкова“ д-р Нели Савчева, която е поставила проблемите на областните болници, които са „между общинските и големите национални болници с много специфични дейности за региона“. Обсъдили са и проблемите със задържане на добрите лекари-специалисти, привличането на млади, както и необходимите инвестиции за оборудване и ремонт на отделенията.
Борис Станимиров е провел среща и с директора на Областна дирекция „Земеделие“ Сашко Станчев и секретаря Лиляна Хранова.
„По време на всички срещи предложих на ръководствата на институциите моето съдействие за решаването на местни и регионални проблеми“ - заяви целта на срещите си в Габрово народният представител от Реформаторския блок Борис Станимиров.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни