Борис Станимиров: “Българите свалиха правителството. БСП катастрофира. Станишев и Орешарски трябва да си ходят”

	Противно на социологическите прогнози, Реформаторският блок се представи успешно на
Борис Станимиров: “Българите с
Противно на социологическите прогнози, Реформаторският блок се представи успешно на изборите за Европейски парламент и ще има свой представител в него. Това е Светослав Малинов от ДСБ, когото преференциалният вот извади пред водача Меглена Кунева.

 Изборните резултати на РБ коментира Борис Станимиров, международен секретар на ДСБ и член на ГС на Реформаторския блок.

- Г-н Станимиров, как ще коментирате резултатите от изборите?
- На първо място искам да благодаря на всички габровци, които подкрепиха Реформаторския блок, на всички застъпници и членове на комисии. Резултатът не е най-добрият възможен, но е важна първа стъпка. РБ вече е съюз, минал през избори. Вече никой не може да плаши привържениците ни, че гласът им ще отиде на вятъра. Ние представляваме една значима част от европейските демократи в България и имаме воля и хъс да увеличаваме влиянието си оттук нататък. Голямата картина: ЕНП запази ролята си на най-голяма сила в Европа. Щастлив съм, че България допринесе за този успех. Поздравления за убедителната победа на ГЕРБ и лично на Томислав Дончев, в чието лице Габрово вече има свой евродепутат! БСП претърпя катастрофа, това е провал за ПЕС през нейния лидер Станишев, това е провал и за правителството на Орешарски. 
- Кандидатът на ДСБ Светослав Малинов спечели преференциално и ще бъде евродепутат, измествайки водача на листата Меглена Кунева. Това няма ли да сее раздори в Блока?
- Не. Правото на гражданите да подреждат сами листата е сред първите неща, които поискахме още миналото лято, така че няма драма. ДСБ е сплотена общност, с традиции и ясна политическа физиономия. Светослав Малинов е образец за почтен политик и това мотивира нашите привърженици изключително силно. Нямаше да се справим без да сме в Реформаторския блок, така че резултатът е на всички ни, а Малинов ще бъде евродепутат на целия Блок, както би бил всеки от листата на негово място. Онези, които вещаят скандали и разцепления в Блока, ще останат разочаровани. Единни сме и ще ставаме по-силни.
- Как виждате политическото бъдеще?
- Българите с гласа си свалиха правителството. БСП загуби всякакво морално лице и авторитет. Сценарият да ни извадят от ЕС се провали, парите на „Газпром“ изтекоха в Янтра. Но сега трябва да си платят за предателството. Ще искаме оставка и незабавни избори. За това вече работим с всички сили и средства. И няма да спрем, докато не го постигнем. 
- Новият проект ББЦ се представи неочаквано добре. 
- Изляха се много, много пари. Изговориха се много глупости. Ако в този триумф на популизма има добра новина, тя е, че на този етап тези хора не използват антиевропейско говорене. Хубаво е, че „Атака“, които говореха срещу Европа и нагло и открито играха за Русия и срещу България, получиха това, което им се полага. Всеки, който се изправи срещу европейския път на България, е обречен на провал! Не бива да подценяваме и приноса на ВМРО за резултата на тази коалиция. Тая лъч надежда, че патриотизмът може да надделее над популизма. 
- Вашият коментар за резултатите в Габрово?
- Съхраняваме влиянието си, но тепърва трябва да печелим доверието на много повече хора. Габрово може повече и предстои да го докажем. Благодаря на колегите от габровските структури на РБ! Благодаря на приятелите си в ДСБ - Габрово, някои от които преодоляха лични резерви и дадоха подкрепа за Блока. Знам, че не им беше лесно. Обещавам, че няма да е напразно! Поздравявам Васко Папазов за участието в тези избори. Не можах да разбера докрай мотивите за това негово решение, но го уважавам и се надявам да бъдем заедно занапред!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни