Богатство е да можеш обич да даряваш!

	Да си спомним за дарителката Моша Колева, която ни напусна
Богатство е да можеш обич да д
Да си спомним за дарителката Моша Колева, която ни напусна преди една година, на 26 септември 2012 година. Посветила живота си на безчет добрини, сляла ги в една високоблагородна и хуманна дарителска дейност, Моша Колева разчиташе единствено на неуморнит

Тя остави трайни следи с безброй благотворителни изяви, посветени предимно на децата в неравностойно социално положение, за което бе удостоена от Общинския съвет в Габрово като 579-ия Почетен гражданин на Габрово.
Не дочака 30-годишнината (април 2014 г.) на посадените тогава (1984 г.) с децата от блок „Чайка“ в градинката до църквата „Света Троица“ вече големи и красиви липи, като завет към габровските поколения.
Вятърът на времето неусетно замита стъпките на значителна част от човешките ни дейности, но сторените от нея дарения продължават да предизвикват възторга на съгражданите ни. За увековечаване паметта на всеотдайния благодетел Моша Колева Община Габрово предвижда пред входа на блок „Чайка“, където тя живя, да бъде поставена паметна плоча.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни