Без куп титуляри „Янтра Габрово“ победи „Павликени“ в контрола

Bez-kup-titulyari-„Yantra-Gabrovo“-pobedi-„Pavlikeni“-v-kontrola
Без куп титуляри „Янтра Габрово“ победи „Павликени“ в контрола

Победа с 3:1 като гост на „Павликени“ постигна мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ в четвъртата си предсезонна контрола. Макар и без доста основни играчи, воденият от Петър Кръстев тим имаше сериозно превъзходство на стадион „Ганчо Панов“ и резонно спечели, като трите гола бяха най-малкото, с което се измъкнаха домакините.

Дебют с гол направи новото попълнение Стефан Гинчев, в състава обаче не бяха капитанът Пламен Кожухаров, Християн Василев, Иво Георгиев, Захари Михайлов, Ивайло Тодоров, Денислав Николов, както и Константин Йорданов и Християн Кожухаров, които се очаква да се присъединят към тима през август. На практика отборът пътува за мача само с 14 играчи, двама от които вратари. Въпреки това, с изключение на първите 15 минути, габровският тим диктуваше събитията на терена.
Момчетата издържаха физически в задушното време, като дори изглеждаха по-свежи в края, като пропуснаха великолепни възможности да направят победата си още по-изразителна.
„Янтра Габрово“ откри резултата в 14-та минута с попадение от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение срещу Димитър Кръстев, а Стефан Иванов превърна наказателния удар в гол. След половин час игра съставът на Димитър Тодоров изравни, след добра атака, центриране на Никола Какамъков и попадение с глава на опитния Димитър Кушев. В 32-та минута „Янтра Габрово“ отново излезе напред. Тодор Чирпанов изведе чудесно Калоян Калчев зад защитата и той преодоля вратаря за 1:2. През втората част реферът не посмя да отсъди още една дузпа в полза на гостите, за нарушение срещу Димитър Кръстев в пеналта. Трети гол във вратата на „Павликени“ все пак падна в 75-та минута. С хубав изстрел от ъгъла на наказателното поле новото попълнение Стефан Гинчев откри головата си сметка в състава на „Янтра Габрово“ и покачи на 1:3. Габровският тим имаше и още 3-4 от т.н. чисти положения, но не успя да ги реализира. С пропуски се отчетоха Гинчев и Калчев. Много близо до попадение беше и влезлият като резерва играещ помощник-треньор Мартин Кръстев, който показа сериозно подобрение на спортната си форма в сравнение с миналия сезон. В последните 15 минути на терена беше и роденият 2001-ва година брат на Константин Йорданов - Станислав.
Следващата проверка на тима ще бъде в четвъртък, 2-ри август, срещу „Янтра“ (Полски Тръмбеш) на стадион „Христо Ботев“.
  „Янтра Габрово“ игра в състав: Христо Лалев (46` Георги Милчев), Ивайло Иванов, Илиян Илиев, Денчо Шипкалиев, Димитър Кръстев, Николай Андреев, Стефан Иванов, Калоян Калчев (Станислав Йорданов), Стефан Гинчев, Петър Петров (63` Мартин Кръстев), Тодор Чирпанов. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни