Бъди вдъхновител и доведи приятел, заедно да извървим пътя до Върха

Uchastnitsi-v-pohodite-prez-2017-godina
Участници в походите през 2017 година

Стотици планинари ще изберат и тази година туристическите пътеки, които водят до връх Шипка, за да се включат в тържествата, посветени на Епопеята.  За поредна година Ротъри клуб - Габрово организира туристически походи като част от Национално честване „Шипченска епопея“.

През настоящата година походът ще бъде в кулминационния за тържествата 25 август и ще започне рано сутринта от три изходни позиции - Соколски манастир, м. Узана и гр. Шипка. „И трите лъча на похода не изискват сериозна физическа подготовка и са приятни за вървене“ - споделят организаторите от Ротари и отправят призив към всеки: „Бъди вдъхновител и доведи приятел, заедно да извървим пътя до Върха като символ на историческата свързаност и почит пред героизма.“
Продължителността на походите е около 3 часа в зависимост от наложеното темпо за вървене. Всеки един от лъчовете има водач към когото може да се обръщате при възникнали въпроси и ситуации. Маршрутите са със средна трудност, преминават през поляни, долини, гори и стръмнини и разкриват чудни гледки пред погледа на туристите. В края всички лъчове се събират в едно и заедно походниците изкачват стълбите към Паметника на свободата. За похода пристигат хора от цялата страна - малки и големи, за да се включат в тържествата посветени на Епопеята, предопределила свободата ни.
Краят на похода е начало на официалната част, която през настоящата година ще се състои на тържествения подход към Паметника на свободата /каменните барелефи/, а след това ще започне и възстановка на боевете с обновен сценарий и място.

Осигурен е транспорт, с който желаещите могат да стигнат до изходните позиции: за м. Узана автобусът тръгва в
7:00 часа от пл. Възраждане, цена на билета - 3 лв. За Соколски манастир - 7:30 ч. от пл. Възраждане, цена на билета - 2 лв.

Водачи на лъчовете:
„м. Узана - връх Шипка“ - Атанас Сидеров
„Соколски манастир - връх Шипка“ - Д-р Георги Атанасов и Веселин Димитров

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото
  1. Още от Памет

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня