Арестуваха севлиевци заради детско порно

Arstuvaha-svlivtsi-zaradi-dtsko-porno
Арестуваха севлиевци заради детско порно

Спецполицаи от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ задържаха трима мъже, сред които и двама севлиевци, за онлайн сексуална експлоатация на деца. Реализацията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП и колегите им от Габрово, Плевен и Велико Търново, съобщиха вчера от МВР.

Реализацията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП и колегите им от Габрово, Плевен и Велико Търново, съобщиха вчера от МВР. Специализираната операция е проведена под ръководството на прокуратурата.
 В порномрежата били оплетени жители на изброените области. Разплитането й започнало от Плевенско. Вчера от ГД БОП съобщиха: „В рамките на проведеното разследване, осъществено под наблюдението на Районната прокуратура в Никопол, на 22 август т. г. е задържан 20-годишен от с. Черковица (община Никопол, област Плевен). Установено е, че използвайки програма, създадена за мобилни устройства, в група, включваща потребители от цял свят, той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца. За да обменят своите „колекции“, въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. “кодови думи“ и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox.
 Ден по-късно друг негов „колега по интереси“ – 43-годишен жител на Севлиево, също попадна в полицейския арест в рамките на проведените оперативни действия, ръководени от Районна прокуратура-Севлиево. В хода на операцията е задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминастически регистрации - за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007  и  2008 г.
 Според събраните данни, използвайки ресурсите на социалната мрежа Фейсбук, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват  пред камера извратените му сексуални желания. С постановление на Софийската районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по чл.155 б от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.
 Повдигнатите обвинения попадат в раздела от Наказателния кодекс, озаглавен „Разврат“. Според чл. 155б. „който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст, да участва или да наблюдава действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
 Законодателят е предвидил и до десет години затвор, ако виновният го е извършил   чрез употреба на сила или заплашване, чрез използване на положение на зависимост или надзор, от две или повече лица, сговорили се предварително, или е направено повторно.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни