Ана Мария Борисова от НАГ завоюва първо място в националната олимпиада по английски език

Деветокласничката от Национална Априловска гимназия Ана Мария Борисова завоюва първо
Ана Мария Борисова от НАГ заво
Деветокласничката от Национална Априловска гимназия Ана Мария Борисова завоюва първо място в националната олимпиада по английски език. Тя постигна резултат от 95 точки, с което изпревари останалите ученици, класирани в националния етап на състезанието.

Ана Мария обясни успеха си с добрата подготовка, за която допринесли преподавателите Иванка Маринова - нейна класна, Пенка Миланова, Емилия Антонова и Каролин Фадо. Ана Мария изучава английски език от втори клас – първо в НУ „Васил Левски“, а след това в ОУ „Неофит Рилски“ - Габрово. „Наблягах на четенето на книги на английски език – обясни високите си резултати Ана Мария. - Важни са и упражненията, които правим в клас. Но почти всичко, което чета, е на английски. Литературата дава много повече, отколкото сухото запомняне на думи и граматика“ - категорична е деветокласничката. 
Нейната амбиция е някой ден да научи японски. „Езикът е начинът да комуникираме и ако не можем да се изразяваме правилно, никой няма да разбере какво искаме да кажем“ - казва Ана Мария за любовта си към чуждите езици. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни