„Житената питка“ - премиера на Кукления театър

	„Житената питка“ е най-новата премиера на габровския Куклен театър, която
„Житената питка“ - премиера на
„Житената питка“ е най-новата премиера на габровския Куклен театър, която ще забавлява за пръв път публиката на 2 февруари от 11 часа. Режисьорът Съби Събев твърди, че е избрал изключително популярната приказка заради политиката на театъра да показва пов

Българската народна приказка, разказана и от Ангел Каралийчев, този път е пречупена през погледа на единия от сценаристите на сериала „Етажна собственост“ - Стефан Стоянов. „Той спазва основните моменти от сюжета – разказва Съби Събев, - но в същото време с известна доза хумор и ирония е погледнал отстрани на събитията. Когато има нов авторски прочит, винаги има някаква актуална гледна точка и едно осъвременяване.“ Така в този спектакъл питката се превръща в символ на съвременното младо поколение, според режисьора. Тя се бунтува срещу порядките в родния дом, иска да напусне къщата, за да намери своето признание навън в широкия свят. В постановката се оказва, че питката носи и талант – може да пее, и наистина получава признание на таланта си.
Музиката е на познатия композитор на театъра Георги Гарчов, сценографията е на Павлина Василева. В ролите на питката и бабата влиза Ивет Сотирова, а в образите на скакалеца Темелаки и лисицата - Радостина Андреева, в ролите на охлюва Сокол, на мечката и вълка е Богдан Богданов.
Според Съби Събев представлението ще е  интересно за децата до 9-годишна възраст, но съвременния му прочит е провокация и към родителите, които стават съучастници в случващото се на сцената.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни