ЗаКОН, не за ЛЪВ

Имаше един виц, в който се казва, че конят откраднал
ЗаКОН, не за ЛЪВ
Имаше един виц, в който се казва, че конят откраднал нещо дребно, а лъвът по същия начин се сдобил с нещо много по-значимо. Обаче и двамата били хванати. Коня го осъдили на 30 години затвор, а лъва - условно. Запротестирал конят, че все пак има закон, не

Признавам, че вицовете не са ми силната страна, затова се чудя дали да не забия в чалгата. Не че там съм по-изявен отколкото във вицовете, всъщност. Но в ума ми се завърта парчето „За кокошка няма прошка“. Продължението се знае от мнозина, изводът е кристално ясен.
Има една много хубава българска „приказка“, че рибата се вмирисва от главата.
Ето тези мисли ми се въртяха в главата на пресконференцията на министър Десислава Терзиева в Габрово, докато тя представяше пред медиите идеите на кабинета за повишаване на възможностите на малките населени места за по-добър живот. 
Малко преди това целият кортеж от Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура“ и други институции спря пред сградата на Областната администрация в Габрово. Автомобилите навлязоха в централната градска част от посока Трявна и точно преди пешеходната пътека на площад „Възраждане“ направиха обратен завой и се паркираха на спирката. Доста хора чакаха автобус, той пък взе, че дойде точно тогава, но нямаше как да отбие, затова се наложи просто да спре на платното и да изчака пътниците да се качат. Така и не ми стана ясно за какво се прави всичко това. Министърът няма как да познава улиците на Габрово и едва ли би искала да се нарушава Закона за движение по пътищата. Може би и тя е била изненадана от това, което се случва. Не изглежда добре пред погледите на чакащи на спирката габровци да се окажеш начело на група нарушители. Но мисля, че точно това ще си кажат хората: „Щом е министър, значи може“. 
Може няколко автомобила да направят обратен завой там, където това е забранено. Може да спрат на спирка, което също е забранено. Може - защото са кортеж на министър. А, ако не са? Я се опитайте да действате по същия начин, а наблизо да има полиция. Тогава ще се види кой е кон и кой - лъв.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни