Йордан Хаджиев, д-р Снежина Рашкова и Христо Коев - носители на званието „Почетен гражданин на Габрово”

	Известният габровски писател Йордан Хаджиев, дългогодишният шеф на Кардиологичното отделение
Йордан Хаджиев, д-р Снежина Ра
Известният габровски писател Йордан Хаджиев, дългогодишният шеф на Кардиологичното отделение на габровската болница д-р Снежина Рашкова и основателят на Хандбалната школа в България Христо Коев ще бъдат тазгодишните носители на званието „Почетен граждани

Известният габровски писател Йордан Хаджиев, дългогодишният шеф на Кардиологичното отделение на габровската болница д-р Снежина Рашкова и основателят на Хандбалната школа в България Христо Коев ще бъдат тазгодишните носители на званието „Почетен гражданин на Габрово“, научи „100 вести“.
Високите отличия ще им бъдат връчени тази вечер на Тържествено заседание на ОбС по случай Деня на Габрово от 17.30 часа в сградата на Историческия музей. 
„Идеята да бъде предложена д-р Рашкова за това високо звание е на целия Медицински съвет на болницата - коментира пред репортер на вестника директорът на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Нели Савчева. - Това е доказателство за доверието, което тя е спечелила на своите колеги. Д-р Рашкова съчетава две от най-важните неща за един лекар - висок професионализъм и висок морал. Ако повече български лекари имат тези качества, няма да я има тази криза на липса на доверие между лекари и пациенти, каквато има в България. Мисля си, че д-р Рашкова може да бъде пример за колегите, но и за пациентите, защото показва как работят българските лекари в това трудно време на икономическа и криза на ценности. И днес, когато вървим към протести, трябва да поощряваме добрите практики на българските лекари“ - мотивира предложението д-р Снежина Рашкова да бъде носител на званието „Почетен гражданин“ шефът на габровската болница д-р Нели Савчева. 
Със сериозни заслуги към българския спорт е другият претендент за високото отличие – Христо Коев. 
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни