Яна Димитрова и Симона Захариева от ,,Upstream Voices” - с поредни награди

Тринайсетгодишната Яна Димитрова от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” се
Яна Димитрова и Симона Захарие
Тринайсетгодишната Яна Димитрова от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” се завърна с втора награда от Международния конкурс за популярна музика „Златен микрофон - 2014”.

Фестивалът се организира за първи път в град Блед - туристическата перла на Словения, в рамките на празниците на града. Главен организатор и инициатор на събитието е г-н Санди Вовк - ръководител на вокално студио „Осминка”, с подкрепата на Община Блед и много спонсори. 
Талантливата възпитаничка на Ценка Горалова участва с персонална покана от г-н Вовк, впечатлен от нейния талант, представен на конкурсите „Сребърна Янтра“ - Велико Търново и „Две сърца близнаци” - Молдова. Яна се състезава в група „S” - от 11 до 13 г., заедно с още тринайсет изпълнители от Европа и Южна Америка. С прекрасното си изпълнение на песните „Жена на всички времена” и „Feeling Good” тя успя да впечатли международното жури с председател Тони Алексовски - Македония, и участници: Мартин Де Габриеле - Малта, Георгиу Димитреску - Румъния, Румяна Начева - директор на конкурса „Сребърна Янтра” -
България.
 
В журито бяха още Нуша Деренда - поп звезда на  Словения, и Мая Кеук - представила Словения  на Евровизия-2011. 
Яна бе с втори резултат и заслужено си спечели наградата. Във всяка категория бяха номинирани само по 3 деца. В конкурса участваха 65 участници от 11 държави: Малта, Румъния, България, Македония, Швеция, Хърватска, Босна и Херцеговина, Швейцария, Перу, Италия и Словения. България бе представена от 5 деца от градовете Бургас, Стара Загора, Шумен и Севлиево. Заключителният концерт, в който участваха  Яна и две бургаски деца, бе част от официалното закриване на празниците на града и се проведе на открита лятна сцена на красивото езеро Блед.  
„Много съм щастлива, че Яна се представи отново блестящо и получи покана за участие в конкурс в Малта. На галаконцерта стана неволно гаф с инструментала. Пуснаха музиката на друга песен, различна от обявената. Това не попречи на Яна да се представи добре и бих казала, че дори я амбицира повече, когато чу и аплодисментите на случайно попадналата българска група!” - сподели Ценка Горалова. 
Няколко дни по-рано - от 11 до 13 юли, във Велико Търново                                   Симона Захариева и Яна Димитрова от „Upstream Voices” участваха и в международния  конкурс „Звукът на времето” и спечелиха първа награда съответно във втора и трета възрастови групи. 
Над 100 участника от България, Румъния, Македония - изпълнители на вокална и инструментална музика, се състезаваха паралелно в две зали пред различни журита. Симона Захариева участва във втора възрастова група и в конкуренция с 20 деца спечели първа награда, диплом, статуетка и парична премия. Тя разплака журито с изключително емоционалното си изпълнение на песните „Очакване” на Развигор Попов и „Listen“ на Бионсе. Яна Димитрова се състезава в трета възрастова група и се класира на първо място с диплом, парична награда и златна статуетка, както и със специална награда от Росица Йорданова и покана за участие в конкурс през есента в гр. София. Тя изправи на крака журито с атрактивното си изпълнение на песните „Жена на всички времена” и ,“Feelind Good”.
„Този форум бе прекрасна възможност за Яна да си представи конкурсния репертоар за фестивала „Златен микрофон” в Словения, а за Мони да трупа опит, да добие самочувствие и вяра във възможностите си“ - сподели ръководителката на формацията Ценка Горалова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни