Вицепрезидентът в Дряново за 138 г. Априлска епопея

В събота вечерта вицепрезидентът Маргарита Попова беше в Дряново за
Вицепрезидентът в Дряново за 1
В събота вечерта вицепрезидентът Маргарита Попова беше в Дряново за честванията на 138-та година от Априлската епопея.

Проливният дъжд не попречи на дряновци да проследят възстановката на епичните боеве на Дряновския манастир, в които след деветдневна неравна битка с войската на бригадния турски генерал Фазлъ паша четата на Бачо Киро е разбита в майските дни на 1876 г. На възстановката са присъствали депутатите Йордан Стойков и Четин Казак, областният управител Николай Григоров и неговият заместник, представители на Агенцията за малки и средни предприятия, на Държавната агенция по инвестиции и много граждани. 
По време на визитата на представителите на държавата в Община Дряново са обсъждани възможностите за инвестиции в града на Колю Фичето, както и използването на евросредства за развитие на промишлеността, туризма и селското стопанство в китната балканска община. 
Вицепрезидентът Маргарита Попова в рамките на официалната визита в Община Дряново е отделила специално внимание и на Народно читалище „Развитие-1869”, информира Антоанета Ставрева. „Читалищното настоятелство и колективът успяха да представят разнообразните дейности, чрез които читалището е съхранило възрожденския дух и традициите в развитието на библиотечното дело, любителското художествено творчество и обучението на децата в Школата по изкуствата – разказа Антоанета Ставрева. - Госпожа Попова остана приятно изненадана и от алтернативните дейности – Интернет център и Център за обществена подкрепа, които доказват жизнеността на читалището в съвременните обществени условия. Народно читалище „Развитие-1869” получи дарение на ценното издание „Пантеон - Световноизвестният интелектуален елит и България”. С Поздравителен адрес по случай 145 г. от създаването на читалището г-жа Попова пожела на читалищните дейци и дряновци много здраве, щастие и нестихваща жажда за знание и развитие.“  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни