Видински ученици проведоха практическа конференция в Техническия университет

	Голяма група ученици от видинската гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“
Видински ученици проведоха пра
Голяма група ученици от видинската гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ избраха габровския Технически университет за практическа конференция и онлайн състезание-тест по общотехническа подготовка.

Конференцията е част от европейски проект на училището за създаването на образователен парк по електроника и компютърна техника, оборудван със съвременна техника. 
Според директора на видинското училище Мариета Георгиева от една година учебното заведение има добро партньорство с ТУ и затова избира Габрово за представяне на резултатите от проекта, който е свързан с подготовката на учениците в областта на компютърната техника и електрониката – област, в която могат да си бъдат взаимно полезни не само с университета, а и с местните гимназии „Д-р Никола Василиади“ в Габрово и „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. По проекта в училището са създадени учебни кабинети за практическо и теоретично обучение по специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Микропроцесорна техника“. За първи път в региона е въведена и система за електронно обучение, подобна на която се използва и в Техническия университет. Идеята е да се върви и към трансфер на кредити между средното и висшето образование и те да си сътрудничат все по-тясно в подготовката на технически и инженерни кадри.
Според домакина на събитието доц. д-р инж. Станимир Садинов – зам.-декан на факултет „Електротехника и електроника“, целта на габровския ВУЗ е да запознае видинските ученици на място с условията за продължаване на образованието им в Техническия университет, да бъдат обсъдени планове и за бъдещ опит и сътрудничество между професионалните гимназии от областите Габрово и Видин и Техническия университет в Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни