Ученици от Икономическата гимназия на посещение в Районен съд - Дряново

Uchnitsi-ot-Ikonomichskata-gimnaziya--na-posshtni-v-Rayonn-sad---Dryanovo
Ученици от Икономическата гимназия на посещение в Районен съд - Дряново
С учениците бе проведен лекционен курс в рамките на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Лекцията, изнесена от председателя на съда - съдия Мариета Спасова, имаше за цел да запознае учениците със структурата на съдебната система и функциите на съдебната власт.
С учениците бе проведен лекционен курс в рамките на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Лекцията, изнесена от председателя на съда - съдия Мариета Спасова, имаше за цел да запознае учениците със структурата на съдебната система и функциите на съдебната власт. В разговор с магистрата учениците проявиха интерес към организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби.

Инициативата вече е традиция и се провежда всяка година с цел популяризиране ролята и прозрачността в дейността на съдебните институции в Република България. В края на посещението на всеки участник бе връчена Конституция на РБ и удостоверение за участие в образователната програма.

Стела Бояджиева, директор на ПГИ „Рачо Стоянов“ - Дряново

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Памет

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня