Трифон Костадинов: “Целта ни е участие на финал”

Топ новина! <p>Добрата лятна подготовка и силния колектив са в основата на
Трифон Костадинов: “Целта ни е

Добрата лятна подготовка и силния колектив са в основата на добрия старт, който направи мъжкият отбор на ръгби клуб „Янтра“ в новото първенство, според играещия треньор на тима Трифон Костадинов. Той сподели това свое мнение след двубоя сре

- Честита победа! Очакваше се труден двубой, но реалността се оказа друга и на терена имаше само един отбор?
- „Котките“ винаги са били много тежък съперник, но познавайки играта им, знаех, че те имат един предел и ако ги пречупим, от там нататък нещата доста ще се улеснят. Тръгнахме с желание, но и малко нервно в мача. Допуснахме някой грешки в началото, но постепенно напипахме ритъма. Хората, които влязоха от скамейката, също се включиха добре и ги пречупихме, а от там нататък вече състезателите започнаха да се забавляват, а и публиката също. Какво по-хубаво от това в неделния следобед?
- Правите много силен старт в новото първенство. На какво се дължи това?
- Това е плод на работата, която свършихме преди началото на новия сезон. Хубавото е, че в състава има и нови момчета - бивши състезатели израснали в юношеските формации на клуба, които са играли и при мъжете. Така за пръв път от доста години насам имаме възможността да направим един чисто мъжки състав, каквато беше и идеята ни. Вече имаме един цялостен облик на отбора и с тренировките, които правим, превъзходството над противниците ни идва закономерно. Радостно е и това, че има чудесно настроение в отбора. Благодарение на новите придобивки тук на стадиона (б.а. поставени са скамейки за двата отбора и трибуни) и доста публика вече идва на мачовете ни. Надявам се, че с играта си днес сме зарадвали хората.
- Ще успеете ли да запазите този дух и тази мотивация до края?
- Предстои ни тежък мач с „Академик“ в София, а след това и двубой с РК „София“ в столицата, с което приключваме календарната година.
Важно е да завършим 2014-та с четири победи, да запазим отбора в този му вид и да направим една стабилна зимна подготовка, защото през пролетта мачовете ще стават все по-трудни и ще срещнем още по-сериозни опоненти.
По мое мнение, ако играем с тях сега, резултатът ще е в наша полза, но за съжаление, ще трябва да почакаме за двубоите с тях напролет. Играем мач за мач, но целта ни е ясна - участие на финал.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни