Супермодерен кабинет по биология и химия откриха в „Неофит Рилски”

Супермодерен кабинет по биология и химия ще подпомага работата на
Супермодерен кабинет по биолог
Супермодерен кабинет по биология и химия ще подпомага работата на преподавателите в ОУ „Неофит Рилски“. Кабинетът е обзаведен по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“ на Министерството на образованието и науката. Каби

На тържественото откриване на новата придобивка в ОУ „Неофит Рилски“ на 27 март присъстваха областният управител Николай Григоров, началникът на РИО - Габрово Георги Маринов, председателят на Училищното настоятелство Стефан Калоянов, директори на детски градини и училища. Благодарение на проекта ИКТ в една от училищните стаи е направен цялостен ремонт и е доставено ново обзавеждане. „Има много компютърни кабинети по информационни технологии в другите училища, но никъде няма подобна система в стаята за изучаване на биология и химия - обясни директорът на ОУ „Неофит Рилски“ Мая Колева. - Тази технология позволява на учителя да използва съвременни интерактивни методи на преподаване, да ръководи учебния процес като показва на екрана пред всеки ученик определени упражнения и уроци. Освен това в кабинета е монтирано локално видеонаблюдение, което изпълнява не само охранителна цел, но и дава възможност да се записват уроците по биология и химия, след което преподавателят може да покаже записа пред колеги или да направи анализ на своята работа“ - обясни училищният директор.
В кабинета ще се съчетават модерните технологии с традиционното обучение, тъй като в стаята има демонстрационни пространства за провеждане на опити, обособено е и хранилище. Кабинетът ще се ползва от учениците от 3 до 7 клас. Учителите по биология и химия вече са преминали обучение за работа с новата система. 
Цялата инвестиция е на стойност 33 731 лева, като 18 962 лева са за закупуване на техника, а останалите - за ремонт. По програма ИКТ са отпуснати 11 212 лева, а останалите средства са от бюджета на училището, спестени, благодарение на факта, че Община Габрово и през тази година освобождава всички училища от такса „Битови отпадъци“, обясни Мая Колева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни