Състезание в „Св. Св. Кирил и Методий” показа знанията на шестокласниците

Необичаен начин да проверят нивото на знанията на шестокласниците и
Състезание в „Св. Св. Кирил и
Необичаен начин да проверят нивото на знанията на шестокласниците и използването на информационната техника избраха преподавателите в габровското училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Отбори от по 6 деца представиха себе си и трите шести класа в любопитно състезание пред погледите на учители и родители. Състезателите бяха избрани както от класните ръководители, така и от преподавателите по отделните предмети. Децата се надпреварваха в колективни отговори на въпроси по девет учебни предмета, които се изучават в шести клас. Изтегляните на случаен принцип въпроси изискваха по-скоро логическо мислене, а не точен отговор от конкретен урок. За победителите имаше подготвени, както се полага, купи - златна, сребърна и бронзова, както и други подаръци.
Състезанието замислили учителите, които водят шести клас, а целта им е то да стане традиционно и да се провежда всяка година. Децата да покажат знания, да имат стимул през годината да учат и се подготвят, за да представят себе си и класа, е един от мотивите на организаторите на състезанието. Друга от целите е да се покаже и приложението на информационните и комуникационни технологии в учебно-образователния процес. Състезанието беше много оспорвано, а участниците в него и публиката – истински ентусиазирани и завладени от състезателния дух. Емоциите бяха толкова силни, че някои от момичетата дори пророниха сълзи за неточния отговор. В крайна сметка се оказа, че всички участници са много добре подготвени по отделните предмети, но победител в състезанието стана отборът на шести „а“ клас. На участниците бяха връчени, както се полага, купи - златна, сребърна и бронзова, както и други подаръци.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни